Actionarii Sibex s-au intalnit astazi sa decida viitoarea conducere a bursei. Pe langa revocarea Consiliului de Administratie si alegerea de noi membri, in AGA s-a discutat si raportul detaliat al administratorului cu privire la situatia companiei, raportul auditorului financiar, prezentarea unui plan de restructurare si aprobarea pornirii actiunii in raspundere impotriva unor administratori
Actionarii Sibex au ales patru noi membri in Consiliul de Administratiei, dupa ce reprezentantul SIF Transilvania, Dan Simionescu a fost singurul care nu a fost revocat. Astfel, noii membri sunt : Valentin Ionescu (administrator SIF Moldova), Iancu Stavrositu (Interfinbrok Corporation - autopropus), Daniel Grigoropol (director general Andimed - propus de Camelia Georgeta Grecu), Cristina Dutu (NIS Petrol - propusa de Bogdan Balosan).

Conform unor surse prezente la AGA, Paul Miclaus si-a prezentat demisia chiar inainte de inceperea sedintei. Acesta s-a aflat pe lista candidatilor, dar nu a mai fost ales. De asemenea, la discutia despre eventualele prejudicii aduse bursei de scandalul Sima, s-a ajuns la concluzia ca acestea nu au existat.

Cine sunt noii administratori ai Sibex:

Valentin Ionescu: este membru in Consiliul de Administratie al SIF 2 Moldova, fiind propus de aceeasi companie. Intre septembrie 2010 si noiembrie 2011 a fost director general al Bursei de Valori Bucuresti. Este unul dintre primii brokeri autorizati la BVB, in 1995, si are o experienta de peste 15 ani pe piata locala dar si la Viena sau Praga. De asemenea, Ionescu a fost singurul candidat in CA Sibex care si-a prezentat public o strategie concreta pentru bursa sibiana.

Iancu Stavrositu: este presedinte si director general al Interfinbrok Corporation din 2002 si vicepresedinte al Asociatiei Brokerilor din 2008. De asemenea, este membru al Colegiului de Conducere al Camerei de Comert Constanta si vicepresedinte al Companiei de Remorcare Maritima.

Daniel Grigoropol: este director general la Andimed, o companie ce furnizeaza servicii medicale specializate in medicina muncii si bolilor profesionale. Intre 2001 si 2008 a fost director administrativ la ABN Amro, devenita ulterior RBS Bank. A fost propus in functie de Camelia Georgeta Grecu, actionar ce detine 0.0013% din Sibex.

Cristina Dutu: este expert coodonator pentru protectie financiara la NIS Petrol, din aprilie 2012. Anterior a lucrat la Credit Europe Bank, in functii precum coordonator credite IMM sau senior analist credite. A fost propusa de Bogdan Balosan.

Dan Simionescu: nu a fost revocat din functie, continuandu-si astfel mandatul. Este director la SIF Transilvania din 1997. Anterior a fost director of corporate finance la Coopers&Lybrand International, intre 1993 si 1997.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri