Actionarii bursei de la Sibiu au decis, luni, sa il actioneze in instanta pe Cristian Sima, fost presedinte al Consiliului de Administratie si director general, desi in AGA presedintele de sedinta a afirmat ca nu exista nici un prejudiciu material in conturile Sibex, informeaza Mediafax.
In AGA a fost prezentat un raport privind situatia financiara a Sibex din care reiese ca nu au fost constatate prejudicii materiale, ci doar ca Sima a depasit unele cheltuieli cu salariul de protocol si pentru deplasarile cu avionul.

"Din sumele ridicate de fostul conducator al societatii Cristian Sima de pe cardul aflat la dispozitia sa, si pentru care nu a mai adus documente justificative in cuantum total de 37.645 lei, au mai ramas de recuperat 19.748,17 lei. In prezent, diferenta pana la suma totala este recuperata", se arata in raport.

Diferenta a fost recuperata din salariul pe care Sibex trebuia sa il plateasca lui Sima, potrivit unor surse prezente la AGA.

Sima a fost revocat pe 10 octombrie din functiile de conducere de la Sibex, deoarece nu a fost prezent la bursa in timpul controlului efectuat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Sima declara in 12 octombrie, intr-o emisiune TV, ca se afla in Reykjavik (Islanda) si ca a plecat din Romania de frica, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor prin firma WBS Holding, prin care tranzactiona pe pietele externe.

La o zi dupa revocarea lui Sima si aparitia in presa a informatiilor ca ar fi disparut cu banii unor clienti ai WBS Holding, CNVM a inceput un control la casa de brokeraj WBS Romania. Sima a condus WBS Romania pana in aprilie 2011, cand a renuntat la functie pentru a prelua conducerea Sibex.

CNVM a sesizat Parchetul dupa ce a constatat existenta unor falsuri in acte la WBS Romania, a retras autorizatia de functionare, a aplicat amenzi de 201.000 lei si a interzis mai multor angajati WBS Romania sa mai activeze pe piata de capital, inclusiv lui Sima.

"«Fuga» domnului Sima Cristian si asocierea Sibex cu acest scandal - de catre o parte din mass media - au avut implicatii majore la nivelul investitorilor si participantilor de pe piata Sibex. Retragerea autorizatiei de functionare de catre CNVM pentru WBS Romania si interdictia impusa domnului Sima Cristian de a mai activa pe piata de capital - WBS fiind cel mai important participant din punct de vedere al numarului de contracte tranzactionate, iar domnul Sima director general si presedinte CA - au accentuat neincrederea fata de Sibex in randul brokerilor", se arata in raportul prezentat luni actionarilor Sibex.

Actionarii Sibex au ales luni patru noi administratori, printre care si fostul director general al BVB Valentin Ionescu (propus de SIF Moldova), iar din vechiul consiliu a fost reconfirmat Dan Simionescu (reprezentantul SIF Transilvania). Ceilalti trei membri votati de actionari sunt Iancu Stavrositu (seful casei de brokeraj Interfinbrok), Cristina Manuela Dutu (propusa de unul dintre cei mai mari actionari ai Sibex, Bogdan Balosan) si Daniel Grigoropol.

Potrivit unor surse din piata de capital, Balosan l-a sustinut si pe Grigoropol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri