Cristian Sima reapare in atentia opiniei publice cu o noua serie de dezvaluiri si explicatii. Intr-un interviu acordat jurnalistului Robert Turcescu, B1 TV, Sima spune ca a fost victima unei conspiratii si explica firul evenimentelor si cum a ajuns in situatia actuala.
Nu ma consider un escroc. Sunt oameni care ma considera acum altfel decat ma considerau cu sase luni in urma” a spus Sima intr-un interviu dat exclusiv emisiunii “Sub semnul intrebarii” de pe B1 TV.

”Am facut tot posibilul sa salvez situatia. Nu am niciun ban. Nu am plecat cu niciun ban. Nu am niciun fel de rezerva, in afara de proprietatile pe care le aveam si inainte” a mai spus el.

Sima se considera o victima a unei conspiratii. ”A fost o intreaga conspiratie. Cine a organizat-o nu o stiu nici in ziua de azi. A participat si lumea politica, a participat si CNVM-ul, mai ales CNVM-ul, mi-au luat si 30% din voturi, m-au declarat concertat” a explicat Sima modul in care a pierdut toti banii si in care a pierdut si controlul la Sibex.

”Unul dintre clienti care stia ca-si pierduse banii mi-a mai dat un imprumut ca sa ma afunde si mai mult” a mai spus el.

Vezi aici prima parte a interviului acordat B1 TV.

Scurt rezumat al scandalului Sima


Dupa ce a facut inconjurul mass-media, scandalul Sima a fost complet uitat. Dezvaluirile facute de acesta in scrisori si interviuri au fost uitate, mesajele sale nu au mai fost trimise si atentia presei s-a focusat pe alte subiecte. In tot acest timp, o parte din clientii WBS Holding au continuat demersurile catre autoritatile competente si chiar au facut pasi concreti in acest sens.

“Clientii mei au facut pasi concreti in acest sens, catre institutiile competente, dar vrem sa conservam avantajele organelor judiciare, rezultate din caracterul secret al urmaririi penale”, a explicat Dan Stoicescu, avocat la Constantinof si Asociatii si reprezentant legal al mai multor clienti WBS Romania.

La inceputul lunii noiembrie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a emis mai multe ordonante prin care a dispus retragerea autorizatiei de functionare a WBS Romania, amendarea cu 50.000 de lei plus interdictia de a activa in piata de capital locala a lui Cristian Sima, fost conducator al companiei si sanctiuni similare pentru trei angajati, printre care si directorul general Anca Bunea.

In aceeasi perioada, Cristian Sima a fost fotografiat distrandu-se intr-un club din capitala insulei.

Actionarii bursei de la Sibiu au decis,saptamana trecuta, sa il actioneze in instanta pe Cristian Sima, fost presedinte al Consiliului de Administratie si director general, desi in AGA presedintele de sedinta a afirmat ca nu exista nici un prejudiciu material in conturile Sibex.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri