Compania OMV Petrom (SNP) a incheiat acorduri-cadru in valoare de 95,3 milioane euro fara TVA, cu Dolphin Geophysical AS, din Norvegia, si CGGVeritas Services, din Franta, pentru servicii de prospectiune seismometrica offshore in Marea Neagra, scrie Mediafax.
Obiectivul acordului este asigurarea accesului la resursele identificate ca fiind necesare pentru realizarea in cadrul contractelor subsecvente a serviciilor de prospectiune seismometrica offshore (marina) in Marea Neagra, se arata in anuntul de atribuire publicat de compania de petrol si gaze, controlata de grupul austriac OMV.

Serviciile au fost atribuite prin negociere, la inceputul lunii octombrie. Serviciile pot fi subcontractate.

"Autoritatea contractanta a aplicat procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare deoarece, in urma aplicarii licitatiei deschise (...) au fost prezentate numai oferte necorespunzatoare datorita faptului ca acestea erau complet irelevante in raport cu obiectul contractului. (...) S-au incheiat acorduri-cadru cu fiecare operator economic invitat, urmand ca adjudecarea contractelor subsecvente sa se faca intre promitentii contractori", conform companiei.

Potrivit anuntului de participare la licitatia dechisa, publicat in mai, compania intentiona sa incheie un acord-cadru cu maxim trei agenti economici, pe o durata de patru ani si o valoare estimata fara TVA cuprinsa intre 4,7 milioane euro si 93,3 milioane euro far TVA.

Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent era estimata la 40 milioane euro, cu o durata de 18 luni.

OMV Petrom si ExxonMobil Exploration and Production Romania au anuntat in februarie o descoperire semnificativa de gaze la exploatarile din Marea Neagra, estimarile preliminare plasand zacamantul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivaleaza cu de 3-6 ori consumul anual al Romaniei. ExxonMobil Exploration and Production Romania pregateste pentru urmatorii doi ani investitii de pana la 1,23 miliarde de dolari in foraj petrolier si lucrari adiacente in Marea Neagra.
Grupul austriac are in concesiune in Marea Neagra blocul Neptun si alte doua perimetre in apele Ucrainei si Bulgariei.

Extractia de gaze in Marea Neagra este preconizata pentru sfarsitul deceniului. OMV va continua anul viitor forarile in perimetrele de petrol si gaze din Marea Neagra, in incercarea de a gasi noi zacaminte de hidrocarburi.

Directorul responsabil de explorare si productie din OMV, Jaap Huijskes, a declarat recent cã guvernul roman doreste ca gazele pe care OMV le-ar putea extrage din Marea Neagra sa fie vandute in primul rand pe piata romaneasca, pentru a inlocui importurile, dar totul depinde de pret si de sistemul de taxare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri