Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a pierdut alegerile in Arad, unde a obtinut 33,6% din voturi, in timp ce contracandidatul USL Ovidiu Marian (foto) a inregistrat un procent de 45,8%.
Mihai Razvan Ungureanu a candidat din partea ARD. Potrivit Mediafax, la ora 7.00 in judet erau numarate voturile pentru Senat din 168 de sectii din cele 439, respectiv 38,2%.

Ovidiu Marian (50 de ani) este cunoscut mai ales in piata de capital romaneasca, el fiind cel care a demarat proiectul legislativ prin care initial s-a propus eliminarea pragului pentru detinere la SIF-uri, iar care apoi a fost adoptat intr-o forma care a prevazut cresterea pragului de la 1 la 5%.

Eliminarea pragului la SIF-uri este una dintre cele mai cerute masuri de catre investitorii si brokerii de pe bursa romaneasca. Dupa aplicarea masurii (la sfarsitul anului trecut), mai multi investitori si-au marit detinerile in cadrul SIF-urilor si au incercat schimbarea vechilor conduceri ale celor cinci societati de investitii financiare listate pe Bursa de la Bucuresti (BVB).

Cititi mai mult despre Ridicarea pragului la SIF-uri

Marian a candidat din partea USL dupa ce in vara acestui an a trecut de la PDL la PNL. Primul mandat al senatorului a inceput in noiembrie 2008, anterior el fiind viceprimar al Aradului, unde primar este finul Gheorghe Falca, finul presedintelui Traian Basescu.

In Senat, Ovidiu Marian a fost membru al Comisiei de buget si finante, pozitie din care a initiat proiectele ce au vizat piata de capital romaneasca, la un moment dat acesta aducand in discutie si depolitizarea CNVM.

Ovidiu Marian este absolvent al Facultatii de Constructii din Timisoara, specializarea cai ferate, drumuri si poduri.

USL a obtinut, in judetul Arad, 40,1% din voturile pentru Senat, iar ARD - 3%, conform rezultatelor partiale furnizate de BEJ. In judetul Arad, prezenta la alegerile parlamentare de duminica a fost de 35,28 %, fiind una dintre cele mai scazute din tara.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri