Actionarii Bursei din Sibiu (Sibex) au decis in ultima AGA sa renunte la serviciile KPMG, una dintre cele mai cunoscute patru firme de consultanta si audit, locul acesteia fiind luat de Econsulting SRL, societate care nici macar nu are un website propriu. De asemenea, actualizarea si completarea planului de restructurare a Sibex a fost respinsa.
Schimbarea auditorului vine in contextul in care Sibex vrea sa reduca semnificativ cheltuielile in perioada urmatoare si in ciuda faptului ca firma KPMG si-a micsorat tarifele percepute.

“Este adevarat ca trebuie sa facem o reducere de costuri, insa vechiul auditor venise oricum cu o oferta redusa cu 50%. SIF Moldova si-a dorit pastrarea KPMG in pozitia de auditor al Sibex; din punctul nostru de vedere economia facuta angajand o firma fara nume nu este atat de mare incat mutarea sa se justifice. As fi preferat sa ramane un auditor cu experienta astfel incat sa stim exact ce s-a intamplat in ultima perioada si starea reala a companiei”, spune Valentin Ionescu, membru in Consiliul de Administratie al Sibex si administrator SIF Moldova (SIF2) - unul dintre actionarii Bursei din Sibiu.

La AGA de marti, actionarii Sibex au respins actualizarea si completarea planului de restructurare si repozitionare a grupului Sibex, inclusiv strategiile alternative si programul de activitate al CA, privind aplicarea acestuia pe termen scurt, mediu si lung.

“SIF 2 a cerut dezvoltarea acelui plan in sensul indicarii unei strategii care sa continta un orizont de timp si o serie de responsabilitati clare pentru CA. Acest material nu s-a dezvoltat pentru AGA de ieri (n.red. marti), motivul invocat fiind acela ca membrii Consiliului de Administratie nu sunt inca autorizati. Acum nu ne ramane decat ca dupa autorizarea CA sa avem imediat o sedinta de Consiliu in care sa stabilim acest plan si apoi sa il supunem la vot intr-o alta AGA. Ideal ar fi fost sa rezolvam aceasta problema pana la AGA din 11 decembrie 2012”, spune Ionescu.

Tot in ultima AGA, actionarii Bursei din Sibiu au mai decis aprobarea rectificarii bugetului pe anul 2012 si propunerea de guget preliminar pentru primele 4 luni ale anului 2013.

La jumatatea lunii noiembrie, actionarii Sibex au ales patru noi membri in Consiliul de Administratie, dupa ce reprezentantul SIF Transilvania, Dan Simionescu a fost singurul care nu a fost revocat. Astfel, noii membri sunt : Valentin Ionescu (administrator SIF Moldova), Iancu Stavrositu (Interfinbrok Corporation - autopropus), Daniel Grigoropol (director general Andimed - propus de Camelia Georgeta Grecu), Cristina Dutu (NIS Petrol - propusa de Bogdan Balosan).

Sursa imagine: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri