Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, este nemultumit de modul de selectie a noilor membri CA la Electrica Distributie Muntenia Nord, doi fiind afiliati politic, dar si de blocarea procesului la Aeroporturi Bucuresti, unde nu a fost prelungit mandatul reprezentantului FP, informeaza Mediafax.
"Franklin Templeton Investment Management Limited UK sucursala Bucuresti, in calitate de Administrator Unic si Manager de Fond al Fondul Proprietatea isi exprima profunda dezamagire cu privire la modalitatea in care FDEE Electrica Distributie Muntenia Nord a finalizat procesul de selectie pentru noii membri ai Consiliului de Administratie, pe baza cerintelor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor de stat. De asemenea, Managerul de Fond este dezamagit de modalitatea in care Ministerul Transporturilor si Infrastructurii blocheaza procesul de selectie al unui Consiliu independent si decide sa nu prelungeasca mandatul candidatului recomandat de Fondul Proprietatea in cazul CN Aeroporturi Bucuresti", se arata intr-un comunicat remis joi de Franklin Templeton.

Electrica Distributie Muntenia Nord, companie controlata de stat, a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administratie care nu s-au clasat in topul candidatilor rezultat in urma evaluarii efectuate atat de catre consultantul independent de resurse umane implicat in procesul de selectie, cat si de comitetul pentru nominalizare si remunerare al companiei. Doi dintre acestia sunt afiliati politic, respectiv Darius Mesca (PSD Ploiesti) si Aurel Gubandru (PSD Buzau).

Franklin Templeton solicita actionarului majoritar al distribuitorului de electricitate, Electrica SA si Ministerului Economiei, sa faca publica justificarea pentru numirile care nu tin cont de clasamentul candidatilor rezultat din procesul de selectie.

In cazul Aeroporturi Bucuresti, procesul de selectie pentru numirea unui nou Consiliu de Administratie a fost suspendat fara stabilirea unor termene clare pentru finalizarea acestuia, dupa ce Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a primit o lista scurta de candidati de la consultantul de resurse umane, potrivit sursei citate.

Administratorul Fondului Proprietatea arata ca Ministerul Transporturilor a decis sa prelungeasca mandatul consiliului interimar, compus in principal din membri cu afiliere politica, dar a lasat Fondul Proprietatea fara reprezentare in board, in ciuda detinerii de peste 20% in cadrul Aeroporturi Bucuresti, prelungirea mandatului reprezentantului Fondului, Adrian Cighi, nefiind aprobata.

"Suntem serios ingrijorati de implementarea nesatisfacatoare a dispozitiilor OUG 109/2011 de catre statul roman, in pofida angajamentelor luate fata de institutiile financiare internationale si in pofida prevederilor unei ordonante care este in vigoare in acest moment, si solicitam Guvernului solutionarea urgenta a acestei situatii", se mai spune in comunicat.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea este o companie de investitii de tip inchis si a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. Franklin Templeton Investments a preluat rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului in septembrie 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri