Ioana Sfaraiala, actionar al Fondului Proprietatea (FP), a obtinut in instanta radierea din Registrul Comertului a inregistrarii deciziilor AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator al Fondului. Decizia nu este irevocabila, si, in plus, ea face referire la un Act Constitutiv care nu este in vigoare.
"Noi versiuni ale actului constitutiv au fost aprobate de catre actionarii Fondului cu o vasta majoritate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor din 29 noiembrie 2010, AGA din 23 noiembrie 2011, AGA din 4 aprilie 2012 si AGA din 23 noiembrie 2012. Mai mult, noile hotarari din cadrul AGA din 25 aprilie 2012 si 23 noiembrie 2012 care au reiterat in mod expres aprobarea actionarilor pentru toate capetele de cerere referitoare la hotararile ce fac obiectul acestei decizii a instantei: acestea au fost propuse de catre un actionar si aprobate de actionari cu o majoritate larga. In consecinta, Franklin Templeton va continua sa administreze Fondul in conformitate cu contractul sau de administrare incheiat cu Fondul, cu actul constitutiv in vigoare si a hotararilor actionarilor, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor", se mentioneaza intr-un anunt trimis Bursei de catre FP.

Actiunile Fondul Proprietatea au fost suspendate de la tranzactionare pentru cateva minute imediat dupa acest anunt, ele revenind in piata fara a inregistra variatii semnificative. La ora 13:00, titlurile FP se tranzactionau la 0,5385 lei/unitate, in crestere cu 0,28%.

La aceasta data Tribunalul Bucuresti a publicat numai hotararea pe scurt. FP a facut recurs urmand sa primeasca un raspuns dupa ce decizia argumentata va fi transmisa.

Avocatul Ioana Sfiraiala a contestat, incepand din octombrie 2010, majoritatea deciziilor AGA, motivand ca Franklin Templeton nu avea dreptul sa convoace AGA deoarece nu este administratorul Fondului, scrie Mediafax. Ea a atacat in octombrie 2010 in instanta o parte din decizia AGA prin care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocand ca proiectul de modificare a actului constitutiv al societatii nu a fost publicat in termenul legal, cu 30 de zile inainte de AGA.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri