OMV Petrom (SNP) si Expert Petroleum au incheiat un parteneriat, pe 15 ani, pentru cresterea productiei in 13 zacaminte mature de titei si gaze, de dimensiuni reduse, situate langa Timisoara, scrie Mediafax.
Productia actuala este de circa 2.400 bep/zi, iar unele dintre zacamintele respective sunt exploatate de peste 40 de ani.

"Prin acest nou parteneriat continuam optimizarea portofoliului nostru de E&P. Rezultatele pe care le-am obtinut in cadrul contractelor de crestere a productiei incheiate in anii trecuti sunt incurajatoare. Pe aceste zacaminte este nevoie de o abordare specifica, de investitii ridicate si tehnologii moderne pentru a imbunatati gradul de recuperare a titeiului si gazelor", a declarat intr-un comunicat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie.

Expert Petroleum este o companie romaneasca, avand experienta internationala in sectorul de titei si gaze.

"Expert Petroleum va prelua si va finanta operatiunile si, impreuna cu OMV Petrom, se angajeaza la dezvoltarea viitoare a acestora pentru a maximiza productia, in acelasi timp cu imbunatatirea eficientei. Salariatii OMV Petrom implicati in aceste activitati vor fi transferati catre Expert Petroleum", se precizeaza in comunicatul Petrom.

OMV Petrom va ramane singurul titular al contractelor de concesiune si detinatorul productiei de hidrocarburi. Compania va superviza operatiunile si va remunera Expert Petroleum in baza unui tarif de servicii care variaza in functie de productie.

In prezent, productia acestor zacaminte reprezinta 1,5% din productia zilnica a OMV Petrom in Romania, in conditiile unor costuri de productie considerabil mai mari decat costul mediu de productie al companiei, noteaza compania din grupul austriac OMV.

Actiunile Petrom erau in stangnare pe Bursa la startul sedintei de joi, un titlu SNP fiind tranzactionat pentru 0,4094 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri