Actiunile Bancii Carpatica (BCC) au crescut cu 4,33% la deschiderea sedintei, intr-o piata in stagnare si unde au fost realizate transferuri in suma de numai 149.000 de lei cu titluri emise de 14 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale, scrie Mediafax.
Dupa primele 15 minute de tranzactionare, indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, inregistra singura variatie vizibila, fiind in scadere cu 0,18%.

In acelasi timp, ceilalti indici al BVB erau in stagnare.

Volumele de tranzactionare au continuat sa fie reduse, investitorii transferand in total actiuni de 149.000 de lei (34.000 de euro). Lichiditatea este de peste cinci ori sub rulajul de la debutul sesiunii precedente, de 800.000 de lei (180.000 de euro).

Actiunile Bancii Carpatica au crescut cu 4,33%, la 0,0434 lei, si au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 76.000 de lei. Aceste titluri au asigurat peste jumatate din rulajul bursei.

Cu actiunile Fondului Proprietatea (FP), care de regula sunt cele mai lichide din piata, au fost realizate doar 11 tranzactii in suma de 2.000 de lei. Cel mai recent transfer cu aceste titluri a fost realizat la 0,584 lei, pret cu 0,17% sub inchiderea de luni.

Marile piete europene au deschis sedinta in scadere cu pana la 0,3%, dupa ce institutul de statistica din Germania a anuntat scaderea exporturilor in luna noiembrie dincolo de estimarile analistilor, in timp ce pietele asteapta inceputul sezonului rezultatelor financiare pe Wall Street.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri