Germania va „repatria” in urmatorii sapte ani 674 tone de aur in valoare de 27 miliarde euro, scrie CNBC. Transportul record de lingouri va fi facut din Paris si New York, catre Frankfurt.
Bundesbank, banca centrala a Germaniei, nu a dezvaluit cum se va face transportul, pentru a evita eventualele tentative de furt. Traderii spun insa ca cele 374 tone de aur depozitate la Banque de France vor fi trimise in camioane, in vreme ce alte 300 de tone depozitate la Fort Knox, New York, vor fi aduse in cantitati mici cu ajutorul avioanelor.

Acesta nu este primul transport major pe care Germania il face, in 2000 si 2001 nemtii aducand in tara alte 940 tone de aur, din Marea Britanie, pentru a scapa de plata unor taxe catre Bank of England.

Oficialii Bundesbank spun ca transporturile reprezinta o normalitate, din moment ce aurul nu a fost niciodata in Germania. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, Germania nu avea nicio rezerva de aur, insa datorita excedentului bugetar si al tranzactiilor financiare nemtii au ajuns sa detina in prezent circa 3.400 tone de aur, a doua cea mai mare rezerva din lume dupa SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri