Brokerii de la BCR au intermediat in 2012 tranzactii in valoare totala de peste 100 mil. euro pe pietele internationale. Jumatate din activitatea de intermediere a bancii se desfasoare pe piete din afara Romaniei.
„In prezent situatia este foarte echilibrata, jumatate din tranzactiile pe care le intermediem sunt facute pe burse straine, iar cealalta jumatate este facuta de investitorii care fac schimburi pe BVB. Majoritatea tranzactiilor sunt facute pe Bursa din Viena”, spune Valerian Ionescu, directorul departamentului de tranzactionare pe piata de capital al BCR. Bursele din Frankfurt si New York sunt urmatoarele in preferintele investitorilor.

BCR a intermediat la Viena schimburi de 70 mil. euro in ultimul an. Banca are peste 600 de clienti care au facut tranzactii pe bursele internationale

"Am putut observa o diversificare a gamei produselor tranzactionate. Daca in anii anteriori volumele tranzactionate pe piete externe rezultau in cea mai mare parte din tranzactii cu actiuni, in 2012 clientii nostri s-au indreptat si catre alte instrumente financiare: certificate bonus si reverse bonus, certificate index, ETF-uri. Pentru acest an ne propunem sa continuam sa diversificam gama de produse, inclusiv prin listarea de noi produse structurate la Bursa de Valori Bucuresti", mentioneaza, intr-un comunicat de presa Laura Hexan, sefa departamentului de produse de trezorerie retail din cadrul BCR.

BCR, prin Biroul Vanzari Piete Reglementate, intermediaza din anul 2008 tranzactionarea pe burse internationale, oferind accesul la peste 30 de piete, printre care Viena, Frankfurt, Londra, New York, Tokio, Paris, Milano si Varsovia.

BCR a ocupat in 2012 locul cinci in topul brokerilor de pe Bursa de la Bucuresti, avand rulaje totale de 1,2 mld. lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri