Profitul net al SIF Banat-Crisana a avansat cu 60% anul trecut si au ajuns la 100,5 milioane lei (22,6 milioane euro), datorita cresterii veniturilor din vanzarea de titluri din portofoliu, in timp ce cheltuielile pentru participatiile cedate si costurile cu amortizarea si provizioanele au scazut, scrie Mediafax.
Societatea de investitii financiare a inregistrat in anul 2011 un profit net de 63 milioane lei.

"SIF Banat-Crisana a incheiat anul 2012 cu rezultate bune, obtinand profit in crestere semnificativa fata de anul precedent. In acelasi timp, SIF Banat-Crisana si-a conservat echilibrul financiar, urmarind o crestere sustenabila si durabila", a declarat intr-un comunicat presedintele CA si directorul general al societatii, Dragos Bilteanu.

Veniturile totale au avansat anul trecut cu 12%, la 159,1 milioane lei (35,7 milioane euro), majorarea fiind determinata de cresterea incasarilor din investitiile financiare cedate. In acelasi timp, cheltuielile totale au scazut cu 35%, 42,2 milioane lei (9,5 milioane euro), pe fondul reducerii costurilor privind investitiile financiare cedate si cheltuielilor cu amortizarea, provizioanele, pierderi din creante si diversi debitori.

In anul 2011, SIF Banat-Crisana a inregistrat venituri totale de 141,7 milioane lei si cheltuieli de 65 milioane lei.

Activele totale detinute de SIF Banat-Crisana la finele anului trecut, de 959 milioane lei, erau cu 31% peste cele de la sfarsitul precedentului exercitiu financiar, potrivit SIF.

"Activele imobilizate totale s-au majorat cu 37% raportat la anul 2011, atingand 814 milioane lei, cresterea regasindu-se in valoarea activelor financiare imobilizate totale si fiind determinata in principale de : - participarea la majorarea capitalului social al Erste Group Bank AG si inregistrarea actiunilor Erste la valoarea de emisiune; - diminuarea volumului ajustarilor pentru pierderi de valoare ca urmare a aprecierii valorii de piata (stabilita in baza Regulamentului CNVM 15/2004) la unele titluri de participare, ceea ce a generat si majorarea volumului rezervelor, respectiv a capitalurilor proprii", se spune in comunicat.

Activele circulante au crescut cu 5% in anul 2012, la 144 milioane lei, volumul acestora fiind influentat pozitiv de evolutia investitiilor financiare pe termen scurt, ca rezultat al investitiilor in actiuni pe pietele externe.

In luna decembrie, activul net al societatii de investitii financiare a scazut cu 0,76%, de la 1,327 miliarde lei, la 1,317 miliarde lei. Astfel, valoarea activului net este cu 1,3% peste nivelul de la finele anului 2011, de 1,3 miliarde lei. Societatea este singura dintre cele cinci SIF-uri al carei activ nu a scazut in 2012.

Pretul actiunilor SIF Banat-Crisana a scazut cu 1,1% in prima ora a sedintei bursiere de vineri, la 1,254 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 688,2 milioane lei (157 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri