Bursa din Sibiu (Sibex) a demarat “Academia Bursiera”, un program de educatie bursiera in trepte, adresat publicului larg. Primul seminar din acest program a avut loc sambata, la Hunedoara.
La seminarul sustinut de oficialii Sibex si ai firmelor de brokeraj IFB Finwest si Deltastock au participat 50 de investitori, discutiile vizand analiza tehnica aplicata. Printre vorbitori s-a aflat si Mircea Dologa, specialist international in piete derivate, trader si trainer in Romania.

"Conform asteptarilor, cererea de educatie bursiera relevata in cadrul acestui seminar Sibex, a fost mai mult decat onorata de catre audienta, atat din punct de vedere a prezentei cursantilor cat si al calitatii subiectelor tratate si al intrebarilor evidentiate. Am remarcat o cerere deosebita pentru tranzactii de CFD-uri, diversificari ale metodelor de tranzactionare bazate pe tehnicile profitabile recente ale analizei tehnice moderne", a declarat, intr-un comunicat de presa, Mircea Dologa.

In cadrul programului educational, Sibex va organiza cursuri gratuite pentru publicul larg, in care vor fi abordate subiecte generaliste despre investitia in piata de capital, produsele oferite de Bursa din Sibiu si accesarea finantarii prin bursa. In etapa urmatoare, participantii care vor dori sa afle informatii specializate vor putea participa la cursuri si seminarii punctuale, pe diverse teme.

Cei mai buni participanti care parcurg primele doua etape vor avea cursuri one-to-one sau intr-un cadru foarte restrans cu specialist de top.

“Este foarte important sa ajungem in cele mai mari orase din tara, sa intram in contact cu intermediarii si cu clientii acestora. Ne dorim ca tot mai multe SSIF-uri sa devina partenerii Sibex in acest amplu program de educatie. Din pacate, in piata de capital locala sunt foarte multi profesionisti dar tot mai putini clienti, asa ca trebuie sa investim in educatie”, a declarat Ovidiu Petru, director general Sibex.

Primul seminar a fost organizat in parteneriat cu IFB Finwest si Deltastock, unul dintre cei mai importanti market-makeri activi la Sibiu. Pentru zona Moldovei, SIBEX va colabora cu Estinvest.

Urmatorul eveniment din aceasta serie va avea loc la Timisoara, la jumatatea lunii februarie.

Sursa foto: Sibex

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri