Sindicatele de la Oltchim au incheiat o minuta cu administratorul judiciar desemnat pentru insolventa unitatii in care se prevede respectarea a patru puncte "necesare pentru bunul mers al societatii", intre acestea plata salariilor bilunar si eforturi pentru obtinerea capitalului de lucru, informeaza Mediafax.
Potrivit liderului Sindicatului "Victoria", Corneliu Cernev, intelegerea cu administratorul judiciar desemnat pentru derularea reorganizarii judiciare dupa intrarea in insolventa a societatii vizeaza plata salariilor, bilunar, incepand cu 15 februarie, eforturi comune in vederea obtinerii capitalului de lucru, modificarile Contractului Colectiv de Munca sa fie facute doar in urma negocierii cu sindicatele, iar administratorul judiciar sa accepte propunerile viabile ale sindicatelor la intocmirea planului de reorganizare judiciara.

"A fost incheiata o minuta cu administratorul judiciar, respectiv consortiul format din Rominsolv SPRL, companie reprezentata de Gheorghe Piperea si BDO Business Restructuring RPRL, reprezentata prin partener-coordonator Niculaie Balan. Este o intelegere pe patru puncte care vizeaza depunerea de eforturi comune pentru punerea in functiune a instalatiilor Oltchim in vederea asigurarii fluxurilor financiare pozitive. Ne-am inteles pentru plata salariilor, bilunar, incepand cu 15 februarie, pentru eforturi comune in vederea obtinerii capitalului de lucru, anume obtinerea celor 45 de milioane de euro necesare reluarii productiei in proportie de 65 la suta, ne-am inteles pentru ca acest Contract Colectiv de Munca sa sufere modificari doar in urma negocierii cu sindicatele si ca administratorul judiciar sa accepte propunerile viabile ale sindicatelor la intocmirea planului de reorganizare judiciara. Sunt patru puncte necesare pentru bunul mers al societatii", a declarat Corneliu Cernev.

Minuta a fost semnata de liderii celor patru sindicate de la Oltchim Ramnicu Valcea, respectiv Sindicatul "Victoria", condus de Corneliu Cernev, Sindicatul Liber Oltchim, presedinte Mihai Diculoiu, Sindicatul "Solidaritatea", condus de Dumitru Bica si Sindicatul de la Divizia Petrochimica Bradu de langa Pitesti, condus de Marian Dumitru si administratorul judiciar nominalizat pentru Oltchim.

Marti, aproximativ 500 de angajati ai Oltchim au protestat in fata Pavilionului Administrativ, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si ianuarie, ei cerand conducerii unitatii sa le prezinte planul de reorganizare, in conditiile in care combinatul a intrat in insolventa. Protestele au fost reluate si miercuri, cand aproape 300 de salariati s-au adunat in curtea combinatului, solicitand ca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei sa vina sa discute cu ei.

Tot marti, aproximativ 300 de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu au protestat in fata unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile pe decembrie si avansul pe ianuarie, ei temandu-se ca isi vor pierde locurile de munca, in conditiile in care combinatul Oltchim a intrat in insolventa.

Divizia Petrochimica Bradu apartine societatii Oltchim de peste trei ani, fiind preluata de la OMV Petrom.

Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea a intrat in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri