Directorul general al Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), Mihai Balan, va mai ramane in functie inca 30 de zile, dupa care actionarii combinatului chimic, aflat in insolventa, vor desemna un nou sef, informeaza Mediafax.
Balan a avut, joi, o intalnire cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care i-a multumit ca si-a respectat promisiunea de a ramane in functie pana la desemnarea administratorilor judiciari si a administratorului special ai Oltchim, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionarul majoritar al combinatului chimic.

Potrivit comunicatului, in intalnirea de joi s-a convenit ca Balan sa mai ramana director la Oltchim pentru inca 30 de zile, dupa care actionarii vor numi un nou sef.

Balan a preluat conducerea Oltchim la inceputul lunii octombrie a anului trecut.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa, cererea de declansare a acestei proceduri fiind aprobata in 30 ianuarie de Tribunalul Valcea.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firma a avocatului Gheorghe Piperea, si BDO Business Restructuring, parte a retelei grupului international BDO.

Guvernul a incercat anul trecut sa privatizeze Oltchim, insa licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni a esuat din cauza ca patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat castigator al licitatiei, nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri