Fondurile de investitii Franklin Templeton (FT), compania care administreaza si Fondul Proprietatea, detineau la sfarsitul anului trecut actiuni in valoare de 100 mil. dolari pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), potrivit unui raport al societatii de brokeraj Prime Transaction.
Pachetul de actiuni Petrom (0,62% din companie) este cel mai valoros din portofoliul Templeton, actiunile fiind cotate la 44,4 mil. dolari.

Fondurile de investitii FT detineau participatii importante la cele cinci SIF-uri, cuprinse intre 1,84% din capitalul social in cazul SIF Muntenia (SIF4) si 2,88% in cazul SIF Transilvania (SIF3).

Cele mai importante participatii erau cele de la SIF Transilvania (SIF3) (6,6 mil. dolari) si SIF Banat-Crisana (SIF1) (6,1 mil. dolari).

In sectorul bancar, Franklin Templeton controla actiuni BRD in valoare de 15 mil. dolari si actiuni Banca Transilvania evaluate la 12,2 mil. dolari. De asemenea, Templeton controleaza si 2,7% din actiunile Bursei de la Bucuresti, fiind astfel unul dintre principalii actionari ai operatorului.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri