Grupul rus Mechel a decis sa retraga din comunicatul de presa oficial paragraful de text in care era mentionata valoarea tranzactiei (52 euro / 70 dolari) in urma careia au vandut cele patru combinate metalurgice din Romania.
Mechel a vandut saptamana trecuta Ductil Steel Buzau, Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste (COS) si Laminorul Braila catre Invest Nikarom, o firma „de apartament” din Bucuresti condusa de persoane ce au legaturi de rudenie cu anumiti reprezentanti din Romania ai Mechel.

Anuntul tranzactiei de pe website-ul grupului Mechel nu mai contine in prezent nicio cifra, compania mentionand doar ca va primi “o suma modica”. Initial insa a fost data publicitatii cifra de 230 lei (70 dolari).

Cifra este inca prezenta in varianta originala a comunicatului de presa trimis autoritatii de supraveghere a pietei de capital din SUA (SEC). Comunicatul in forma initiala este de asemenea prezent si pe alte website-uri, precum cel al publicatiei canadiene The Globe.

Rusii nu au facut niciun comentariu oficial cu privire la aceasta modificare, insa cel mai probabil suma a fost scoasa din comunicat dupa reactiile presei fata de valoarea incredibil de mica a tranzactiei.

Invest Nikarom, firma care a preluat combinatele Mechel din Romania, are ca asociati in parti egale pe Chumakova Svetlana (55 de ani) si Chumakov Victor (58 de ani), ambii de cetatenie rusa.

Firma are un capital social varsat de 99.979 lei. Activitatea acesteia este comertul cu ridicata de masini si echipamente.

Imediat dupa tranzactia de saptamana trecuta, Tribunalul Dambovita a admis cererea Mechel Targoviste si a deschis procedura de insolventa a combinatului siderurgic.

Mechel Targoviste are aproximativ de 2.000 de angajati in somaj tehnic din luna decembrie a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri