Transgaz Medias (TGN) a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1,328 miliarde lei (298 milioane euro), in scadere cu 0,6% fata de 2011, dupa diminuarea cantitatii de gaze transportate, iar profitul net a coborat cu 27%, la 281 milioane lei (63 milioane euro), scrie Mediafax.
In precedentul exercitiu financiar, compania a consemnat o cifra de afaceri de 1,337 miliarde lei si un profit net de 384,3 milioane lei.

Veniturile totale au scazut anul trecut cu 2,6%, la 1,42 miliarde lei (318,7 milioane euro), de la 1,457 miliarde lei in anul 2011, potrivit unui raport transmis, miercuri, de Transgaz Bursei de Valori Bucuresti.

Rezultatele financiare prezentate sunt preliminate si intocmite conform standardelor internationale (IFRS).

"Scaderea veniturilor s-a datorat in principal: cantitatii de gaze transportate mai mici fata de anul 2011 cu circa 547 milioane metri cubi; scaderii altor venituri pe seama veniturilor din penalitati pentru plata cu intarziere, aplicate clientilor. Comparativ cu anul 2011 s-au inregistrat cresterei la: veniturile din serviciile de tranzit international al gazelor naturale ca urmare a deprecierii leului in anul 2012 in raport cu euro si dolarul, avand in vedere ca aceste venituri se factureaza in valuta", se arata in raport.

Cheltuielile totale preliminate au crescut anul trecut cu 3,15%, la 1,027 miliarde lei (230,5 milioane euro), fiind influentate, in principal, de constituirea unui provizion pentru "beneficiile angajatilor, cheltuieli cu materiale auxiliare si cu amortizarea". In precedentul exercitiu financiar, Transgaz a avut cheltuieli de aproape 996 milioane lei.

Pentru beneficiile angajatilor, compania a constituit un provizion de 30,7 milioane lei, cu mult peste cel constituit in precedentul exercitiu financiar, de 1,2 milioane lei.

Transgaz are un capital social de 117,7 milioane lei, divizat in 11,7 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 de lei. Statul controleaza 73,51% din titluri, iar Fondul Proprietatea are 15%, iar restul actiunilor sunt in portofoliile altor investitori.

Statul vrea sa vanda in acest an un pachet de 15% din actiunile Transgaz printr-o oferta publica secundara derulata la bursa.

Actiunile Transgaz au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,1%, la 206,2 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de aproape 2,428 miliarde de lei (554 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri