Bursa de la Bucuresti afisa o scadere usoara la deschiderea sesiunii de joi, de 0,11%, intr-o piata in care jucatorii au transferat volume reduse de actiuni, in valoare de numai 1,6 milioane lei.
Dupa primele 30 de minute de tranzactionare, indicii BET, care reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni, era in coborare cu 0,18%, iar indicele extins BET-XT, care cuprinde primele 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea (FP), se plasa aproape de nivelul de miercuri, potrivit Mediafax.

Indicele extins BET-BK, al celor mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 0,09%.

In acelasi timp, indicii BET-FI si BET-NG afisau oscilatii nesemnificative fata de nivelul de miercuri. Indicele BET-FI reflecta evolutia titlurilor SIF-urilor si a actiunilor Fondului Proprietatea, iar BET-NG cuprinde actiunile companiilor din sectorul energetic.

Investitorii au realizat tranzactii cu actiuni emise de 31 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale. Operatiunile au cumulat 1,6 milioane de lei (380.000 de euro), mult sub rulajul de la inceputul sesiunii precedente, de 11,9 milioane lei (2,7 milioane euro).

Actiunile SIF Moldava (SIF2) au facut obiectul unei tranzactii deal in valoare de 930.000 lei. Titlurile au fost cedate la un pret de 1,55 lei, in crestere cu 0,45% fata de referinta.

Actiunile Fondului Proprietatea inregistrau o corectie de 0,81%, la 0,615 lei, dupa ce miercuri au urcat cu 3,25%, atingand cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

Potrivit dealerilor, actiunile Fondului au reactionat pozitiv la anuntul privitor la decizia favorabila Fondului data de Tribunalul Bucuresti intr-un proces in care un actionar a contestat decizia AGA pentru derularea programului de rascumparare.

Fondul a mentionat intr-un raport transmis joi dimineata ca hotararea instantei este executorie in acest caz, desi poate fi atacata cu recurs de catre partea litiganta, insa implementarea programului de rascumparare contine mai multe etape care trebuie respectate inainte ca programul sa fie efectiv demarat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri