Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar putea sa finalizeze in urmatoarea luna analiza proiectului de regulament privind autorizarea si functionarea Depozitarului Central, care va permite companiilor de pe Bursa de la Bucuresti (BVB) sa se listeze pe alte piete de capital. Fondul Proprietatea (FP) asteapta aprobarea proiectului pentru a se putea lista si pe Bursa din Varsovia.
„Perioada de consultare publica a proiectului s-a incheiat, iar in prezent suntem in analiza observatiilor primite de la participantii din piata. Probabil ca in urmatoarea luna se va incheia din analiza observatiilor si vom proceda la modificarea regulamentului. Subliniez insa ca acesta este doar un termen pe care eu personal il consider realist si nu este un angajament al Comisiei. Ne aflam intr-o perioada cu multe schimbari si nu vreau sa fac promisiuni nesustenabile”, a declarat Carmen Negotia, presedintele CNVM.

Punerea in aplicare a noilor reglementari nu se va face insa imediat, regulamentul avand nevoie si de aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

„Dupa finalizarea procedurilor CNVM urmeaza etapa finala, si anume obtinerea acordului BNR privind aceste modoficari, urmand ca abia apoi regulamentul sa intre in vigoare”, a mai adaugat Carmen Negoita.

Fondul Proprietatea este prima companie listata pe Bursa de la Bucuresti ai carei actionari au aprobat listarea secundara pe o alta Bursa. La inceputul anului, Greg Konieczny, managerul FP, declarase ca listarea ar putea avea loc pana la jumatatea acestui an, daca CNVM aproba regulamentul in prima saptamana din luna februarie. In conditiile actuale listarea are sanse minime sa se realizeze in primul semestru.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri