Trei actionari ai SIF Moldova (SIF2) au solicitat dividende de 124,6 milioane lei, cu 41% peste cele propuse de Consiliul de Administratie al societatii si reprezentand aproape 91% din profitul net inregistrat anul trecut de societatea de investitii financiare, scrie Mediafax.
Propunerea pentru un dividend mai mare a fost prezentata, vineri, de Fondul de Pensii Administrat Privat ING (1,67% din actiunile SIF Moldova) si doi actionari persoane fizice Diana Le Bomin (2,79% din actiuni) si Mihai Rotaru (2,18% din titluri), potrivit unui comunicat transmis, vineri, de SIF Moldova Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Cei trei actionari au solicitat un dividend brut de 0,24 lei/actiune, cu 41% peste propunerea Consiliului de Administratie de 0,17 lei/actiune. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, de 1,55 lei/titlu, randamentul dividendului cerut de actionari este de 15,5%, iar al dividendului propus de administratori de aproape 11%.

In ambele cazuri, randamentele sunt peste dobanzile practicate de banci la depozitele atrase de la clienti.

Daca actionarii vor aproba propunerea CA pentru dividend, societatea de investitii va distribui dividende in valoare de 88,2 milioane lei (20,2 milioane euro), suma reprezentand 64% din profitul consemnat anul trecut.

In cazul aprobarii dividendului cerut de actionari, SIF Moldova va distribui dividende de 124,6 milioane lei, aproape 91% din profitul net inregistrat anul trecut, si ar insemna cel mai mare dividend in valoare absoluta platit de societate.

Cele doua propuneri de dividend vor fi discutate intr-o AGA programata pentru 4/5 aprilie, cand, printre altele, ar urma sa fie ales si un nou Consiliu de Administratie.

Intresul investitorilor pentru AGA din aprilie a fost vizibil vineri, in ultima zi in care cumparatorii actiunilor mai aveau dreptul sa participe la AGA. Astfel, in sedinta de vineri au fost realizate mai multe deal-uri cu 5,25% din actiunile SIF Moldova in valoare cumulata de 42,3 milioane lei (9,7 milioane euro). Cel mai mare pachet de actiuni, reprezentand 4,91% din capitalul social al societatii de investitii financiare, a fost transferat pentru 39,5 milioane lei (9 milioane euro).

La sfarsitul anului trecut, investitorii romani detineau aproape 78% din actiunile SIF Moldova (51,03% - persoane fizice; 26,95% - persoane juridice), iar restul de putin peste 22% din titlurile societatii sunt in portofoliile investitorilor straini (1,7% - persoane fizice; 20,31% - persoane juridice).

Actiunile SIF Moldova au incheiat sedinta bursiera de vineri in scadere cu 0,13%, la 1,55 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii de investitii financiare este de 804,5 milioane lei (184,7 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri