Aurul si argintul raman refugiu investitional, fiind considerate singurele active ce pot supravietui unei eventuale prabusiri a sistemului financiar global.
In ultimii 10 ani pretul aurului a crescut cu peste 500% pentru ca la sfarsitul lui 2012 sa atinga 1.800 de dolari uncia. In doar trei ani, in perioada 2008-2011, metalul galben a avut o crestere de 70% influentata in mare parte de achizitiile bancilor centrale care, din 2009 incoace, au incetat sa mai vanda aur si au devenit cumparatori neti. In acest mod au incercat sa isi diversifice portofoliile concentrate pe dolarul american, euro si alte valute. Cum instabilitatea financiara se mentine, bancile centrale vor continua sa cumpere aur, ceea ce va influenta in continuare scumpirea metalului pretios. Pentru investitori acest lucru inseamna randamente mai mari.

Si pentru ca am ajuns la cel mai important aspect pentru investitori, randamentul, daca ne uitam la evolutia argintului, in ultimii ani, aceasta este de-a dreptul spectaculoasa, cu o crestere a pretului de 700%, pana in jur de 30 de dolari uncia in prezent. Si nu este vorba de un "bubble" ne linistesc sustinatorii metalelor pretioase pentru ca argintul, ca si aurul, este considerat un activ ce poate rezista in eventualitatea unei prabusiri a sistemului financiar global.

Cata vreme evolutia economiei mondiale este amenintata de turbulentele financiare si politice, metalele pretioase raman o foarte buna investitie de refugiu. Important este insa in ce mod se fac aceste investitii. Investitiile in metal fizic sunt mai putin rentabile din cauza pretului mare de vanzare si a pretului mic la care poate fi rascumparat metalul respectiv. De aceea, vehiculul cel mai avantajos pentru a tranzactiona aur si argint il reprezinta platformele online. O platforma puternica este cea oferita de Markets.com, accesibila in Romania prin intermediul Godwin Austin, care conecteaza instantaneu clientii la piata metalelor pretioase. Sunt intrunite doua conditii esentiale pentru tranzactii reusite: este puternica si asigura protectie.

Esti pregatit sa cumperi aur si argint?


Godwin Austin este un introducing broker pentru Markets.com si Trade.com platforme investitionale globale cu o infrastructura robusta, dezvoltata in peste 100 de tari si in 14 limbi, operate de catre Safecap Investments Limited. Despre Godwin Austin este cunoscut faptul ca ofera, prin intermediul partenerilor sai, instrumente de investitii precum: CFD-uri pe actiuni, obligatiuni, indici, marfuri, si Forex.

Poti alege sa incepi cu tranzactii demo sau sa tranzactionezi direct, pe bani adevarati. Un lucru este insa clar, fie ca esti in faza de initiere, fie ca vrei sa iti sporesti expunerea pe pietele globale, ai nevoie de o platforma de tranzactionare puternica si sigura. Prin Godwin Austin, pe Markets.com beneficiezi de un mediu de tranzactionare securizat, pentru ca sunt utilizate toate mijloacele tehnice necesare pentru protejarea sistemelor de date. Poti fi si tu unul dintre clientii Markets.com accesand www.godwin-austin.com si vei beneficia de suport 24 de ore, analize financiare personalizate, semnale de tranzactionare prin sms, educatie financiara, webinarii si seminarii gratuite locale si internationale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri