Demis dupa doar sapte luni de mandat la sefia Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Victor Cionga spune ca nu a primit nicio explicatie clara cu privire la obiectivele majore pe care timp de sase luni nu si le-ar fi indeplinit.
“Respect decizia Consiliului Bursei si sunt gata sa asigur tranzitia conform contractului. Nu am primit inca nici o explicatie clara cu privire la obiectivele majore pe care timp de sase luni nu le-as fi indeplinit. Ceea ce pot sa spun, insa, este ca restructurarea unei companii cum este Bursa de Valori nu se poate face "heirupist". Vorbim aici nu doar de viitorul unei companii ci si de viata unor oameni, angajati ai acesteia. Cine isi imagineaza, mai ales in contextul economic actual, ca se poate juca cu asta sarind etapele unei analize serioase dovedeste ca nu este un leader si manager responsabil”, a declarat Victor Cionga, in cadrul primei reactii oficiale dupa anuntul demiterii.

Victor Cionga va ramane in urmatoarele doua luni in functia de director general, timp in care board-ul va incerca sa gaseasca o noua persoana care sa ocupe aceasta functie.

„In ceea ce priveste consilierii si firmele de consultanta si/sau avocatura externe, pot sa spun ca am apelat la acestea din doua ratiuni. Prima, pentru ca aveam nevoie de profesionisti de incredere -- presa a fost si este plina de scurgeri de informatii din Bursa de Valori, ceea ce este anormal. A doua, pentru ca acesti profesionisti -- si vorbim aici atat de oameni cu o excelenta reputatie profesionala cat si de firme de renume -- au acoperit o lipsa de expertiza pe care am constatat-o in BVB, lucru asupra caruia am informat CA-ul”, a declarat directorul Bursei.

Cionga concluzioneaza afirmand ca o restructurare „ca la carte” la nivelul intregului grup, cu sau fara el in functia de director BVB, este absolut necesara, „dincolo de orgolii personale, traditii istorice si interese pe termen scurt”.

Consiliul de Administratie al Bursei a analizat, joi, activitatea lui Cionga in primele sase luni de mandat si, prin votul administratorilor, s-a decis revocarea acestuia.

Victor Cionga a preluat conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti in luna septembrie a anului trecut, la doua luni dupa ce a fost numit director general de catre Consiliul de Administratie.

Unul dintre obiectivele declarate ale lui Cionga au fost restructurarea interna atat a companiei Bursa de Valori Bucuresti, cat si la nivelul grupului BVB, in care se mai regasesc Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, Fondul de Compensare a Investitorilor si Institutul de Guvernanta Corporativa.

Astfel, in proiectul de buget de venituri si cheltuieli pentru acest an al BVB sunt prevazute costuri de 816.000 de lei pentru reorganizarea interna, inclusiv prin reducerea numarului de angajati "la un nivel optim, cu scopul eficientizarii operatiunilor derulate de companie".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri