Intermediarii activi ca market makeri pe produsele cotate pe Bursa din Sibiu (Sibex) vor primi o cota de 50% din veniturile nete realizate de operatorul de piata de la contrapartea market makerului, potrivit unui anunt al companiei.
Din luna aprilie, Sibex va demara promotia 50% Money Back, prin intermediul careia intermediarii ce vor deveni furnizori de lichiditate vor castiga si bani direct proportional cu activitatea lor.

“Lichidizarea cat mai multor produse este un pas esential pentru atragerea interesului investitorilor. Intr-o prima faza este preferata oferirea de cotatii pentru produsele cu activ suport pe pietele internationale, dar ulterior, interesul crescut al investitorilor din aceasta zona va crea premise pentru tranzactionarea derivatelor cu activ suport pe actiunile locale.”, a declarat Ovidiu Petru, director general Sibex.

Sibex va plati catre participantii Market Makeri o cota de 50% din veniturile nete realizate de la contrapartea tranzactiei intermediarului. Astfel, market makerul va beneficia de un comision redus de 0,1 ron/contract si va primi jumatate din comisionul incasat pe contract de la client. Programul de stimulare nu se aplica in cazul in care contrapartea intr-o tranzactie este alt market maker sau pentru pozitiile inchise la scadenta.

Comisionul va fi calculat pentru contractele care depasesc media anului 2012 pe simbolul pe care participantul respectiv este market maker. De exemplu, daca media anului 2012 pe un simbol este de 5000 de contracte pe luna si market makerul va incheia luna aprilie cu 6000 de contracte intermediate, va primi jumatate din comisionul aferent diferentei de 1000 de contracte.

„Ma astept ca si Bursa de Valori Bucuresti sa vina cu o masura similara precum si cu facilitarea practicarii vanzarii in lipsa. In prezent, un intermediar poate fi market maker la Sibex doar pe produsele straine, pentru ca in cazul produselor romanesti listate la BVB nu exista posibilitatea tehnica de a face vanzare in lipsa. Programul Sibex va duce la o piata mult mai competitiva pentru ca market makerii isi vor ingusta spread-ul, care pana acum avea si recompensa inclusa”, a declarat Grigore Chis, directorul general al Broker Cluj, unul dintre cei doi market makeri majori de pe Sibex (alaturi de Deltastock).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri