Adunarile generale ordinare si extraordinare de la SIF Moldova (SIF2) nu s-au tinut joi, la prima convocare numarul actionarilor prezenti neindeplinind cerintele minime de cvorum. Cele mai asteptate alegeri la un SIF se amana astfel pana vineri.
La adunarea ordinara a fost inregistrat un cvorum de 48,5%, fata de minimul necesar de de 50%, in vreme ce la AGEA prezenta a fost de 45%, fata de necesarul cifrat la 75%.

Cea mai importanta decizie pe care actionarii trebuie sa o ia in AGA SIF Moldova vizeaza componenta viitorului Consiliu de Administratie. Alegerile de la SIF 2 sunt cele mai disputate din ultimii ani, in cursa intrand nu mai putin de 20 de candidati. Principalele tabere care se infrunta sunt cele ale reprezentantilor Banca Transilvania si a candidatilor coagulati in jurul lui Mihai Rotaru, unul dintre cei mai puternici actionari ai SIF Moldova.

Actionarii vor lua decizii si in privinta ratei de distributie a dividendelor pe 2012, a demararii unui program de rascumparare de pana la 10% din actiunile SIF2, precum si modificarea actului constitutiv in vederea reducerii cerintelor de cvorum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri