Bursa a deschis in scadere cu 0,49%, iar actiunile Transgaz au coborat cu 0,55%, ritmul fiind mai lent decat joi, cand s-au corectat cu 6% pe fondul estimarilor investitorilor ca titlurile din oferta de vanzare vor fi cumparate la un pret mai mic decat in piata si ulterior va fi presiune la vanzare.
In primele minute ale sedintei au fost realizate tranzactii cu actiuni emise doar de un sfert din companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale. Operatiunile au cumulat 440.000 de lei (99.000 de euro), valoare cu putin sub rulajul de la debutul sedintei anterioare, de 467.000 de lei (106.000 de euro).

La ora 10:37, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a fost pe scadere cu 0,56%, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,68% sub ziua anterioara.

Actiunile Transgaz au coborat cu 0,55%, mai lent decat joi, cand au coborat cu 6,28%, in prima zi a ofertei prin care statul vrea sa vanda 15% din titlurile companiei. La ora mentionata, titlurile companiei erau cotate la 199 lei.

Pretul de la bursa este cu 16,4% peste cotatia minima din oferta de vanzare si, totodata, cu 13,5% sub cotatia maxima din oferta.

In prima jumatate de ora de tranzactionare de vineri au fost realizate 20 de tranzactii cu actiuni Transgaz, in valoare cumulata de 19.000 de lei.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 0,38%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut cu 25%, iar indicele BET-FI a stagnat. BET-FI include actiunile celor cinci SIF-uri si titlurile Fondului Proprietatea (FP).

Actiunile Fondului Proprietatea au stagnat la 0,642 lei, ramanand in apropierea cotatiei din prima zi de listare la Bursa, pe 25 ianuarie 2011. Operatiunile cu aceste titluri au cumulat 277.000 de lei.

Pretul de la debutul sedintei de vineri este cu 1,15% sub nivelul de la inchiderea primei sedinte a actiunilor Fondului Proprietatea la bursa, de 0,6495 lei. Pretul maxim istoric atins de aceste titluri la Bursa a fost in ziua listarii, cand unele transferuri au fost realizate la 0,675 lei/actiune.

Bursele europene au inregistrat variatii reduse la deschiderea sedintei, dupa doua zile de scadere abrupta, in asteptarea unui raport privind numarul de angajati din Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri