Catalin Iancu, presedintele OTP Asset Management, si Octavian Radu, fondatorul Diverta, au castigat turul al doilea al alegerilor de la SIF Moldova.
Update: Cei doi vor ocupa ultimele doua locuri in Consiliul de Administratie SIF Moldova. Catalin Iancu a obtinut in turul al doilea 50,33% din voturi, in vreme ce Octavian Radu a fost votat de 55,85% din actionari.

Andrei Ionescu, reprezentantul Deutsche Bank, si Mihai Chisu, reprezentantul Swiss Capital, nu vor intra in Consiliul de Administratie SIF Moldova, acestia obtinand 44,53%, respectiv 31,18% din sufragii. Ionescu a fost propus de catre Banca Transilvania.


Stirea initiala: Primul tur al alegerilor de la SIF Moldova s-a incheiat, printre cei care sunt siguri de un loc in viitoarea conducere a societatii aflandu-se Horia Ciorcila, presedintele Banca Transilvania, si Andrei Hrebenciuc, fiul politicianului PSD Viorel Hrebenciuc

Cele mai multe voturi le-a obtinut insa Claudiu Doros, actualul director general adjunct al SIF Moldova. Doros a obtinut 75,12% din voturi, potrivit unor actionari prezenti la AGA.

Pe locul al doilea s-a plasat Costel Ceocea, presedintele si directorul societatii, cu 71,6% din voturi.

In Consiliu au mai intrat Horia Ciorcila (69,1%), Radu Hanga (67,7%), presedintele BT Asset Management, si Andrei Hrebenciuc (52,86%).

Cei cinci au intrat automat in viitorul Consiliu de administratie deoarece au obtinut peste 50% din voturile actionarilor prezenti. In Consiliu mai sunt ramase alte doua locuri vacante.

In turul al doilea vor intra directorul Deutsche Bank Romania Andrei Ionescu (48,9%), fondatorul Diverta Octavian Radu (45,3%), presedintele OTP Asset Management Catalin Iancu (45,2%) si brokerul Swiss Capital Mihai Cisu (40,9%).

Valentin Ionescu, fost CEO al Bursei de Valori Bucuresti si in prezent administrator SIF Moldova, a obtinut 40,54% din voturi, iar fostul comisar CNVM Bogdan Chetreanu a fost votat de 36,7% din actionari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri