Pe lista de propuneri, inaintata de Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), cu privire la candidatii pentru posturile de administratori in cadrul consiliului de administratie al SNTGN Transgaz, se regasesc atat un fost CEO al Tiriac Holdings, cat si un fost asociat al lui Dan sova sau un reprezentant al SIF Moldova.
Astfel, in capul liste se afla Petru Vaduva, un fost CEO al Tiriac Holdings, de profesie economist, urmat de avocatul Radu Stefan Cernov, un fost asociat in cadrul societatii civile de avocati "Sova & Asociatii" si Mihaela Preda - de profesie inginer si care ocupa in prezent functia de director al Direcriei relatii institutionale si politici comunitare in cadrul OPSPI.

De asemenea, pe lista se regaseste si Ion Sterian - membru AGA Transgaz si director executiv al Directiei Tehnice la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului si Protocolului de Stat, dar si membru PNL, in timp ce din partea SIF Moldova a fost propus vicepresedintele si director general adjunct al SIF 2, Claudiu Liviu Doros.

Statul roman urmeaza sa vanda 15% din actiunile Transgaz Medias (TGN) la valori cuprinse intre 171 lei/unitate si 230 lei/lei unitate. Avand in vedere cea mai recenta cotatie de pe Bursa a titlurilor companiei, pretul minim anuntat implica un discount de 20%, in vreme ce pretul maxim este cu 7,7% mai mare decat valoarea din prezent pe care o au actiunile TGN.

Daca pachetul de actiuni va fi vandut la pretul minim, valoarea totala a ofertei va fi de 301,9 mil. lei (68 mil. euro), in vreme ce daca oferta va fi executata la pretul maxim, actiunile ar fi evaluate la 406,1 mil. lei (91,8 mil. euro). Oferta, care a inceput joi, urmeaza sa fie considerata inchisa cu succes daca vor fi subscrise minim 70% din actiunile oferite.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri