Bursa din Sibiu a inregistrat o revenire a tranzactiilor in primul trimestru al acestui an, volumele urcand cu 35% in special datorita activitatii sporite a market-makerilor. Pentru al doilea trimestru, sefii Sibex spun ca se asteapta la tranzactii de peste trei ori mai mari decat in intervalul ianuarie - martie.
„In T1, pe piata de la Sibiu au fost realizate 86.325 de contracte futures si optiuni. Piata derivatelor a crescut gradual in primele 3 luni ale anului, cu 35%, activitatea market-makerilor pe cele mai importante contracte avand un rol important in aceasta evolutie pozitiva”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Numarul produselor tranzactionate pe Sibex a fost in urcare cu 25% in ultimele trei luni, interesul fiind in crestere pentru pachetele mici de contracte.

“Dupa scaderea puternica din ultimul trimestru al anului trecut am reusit sa stabilizam situatia. In al doilea trimestru vom implementa masuri de stimulare a market makerilor, vom impulsiona tranzactiile intraday si cresterile de volume vor continua”, a declarat Ovidiu Petru, director general Sibex.
Pentru al doilea trimestru, Sibex isi propune sa accelereze ritmul de crestere, ajungand la un numar total de aproximativ 100.000 de contracte pe luna, de peste trei ori mai mult in comparatie cu media de 28.775 contracte din T1.

„Sibex va continua eforturile de atragere de noi market makeri, obtinere de cotatii de Market Maker pentru cel putin 2 produse, readucerea in prim plan a produselor cu active suport romanesti dar si obtinere de spread-uri mai competitive. Un factor important in aceasta directie este programul 50% Money Back, demarat la inceputul acestei luni”, mentioneaza sefii Bursei din Sibiu.

Bursa din Sibiu (Sibex) a inregistrat o pierdere de 2,9 milioane lei in 2012, in crestere fata de cea de 0,6 milioane lei din anul precedent, rezultatul fiind cauzat de turbulentele economice dar si de schimbarile succesive din conducerea pietei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri