CNVM a limitat de la 8,95% la 5% drepturile de vot in AGA la SIF Banat-Crisana unui grup de actionari in care se regaseste presedintele CA si directorul general al SIF, Dragos Bilteanu, Romenergo si presedintele acestei firme, intrucat acesti investitori au depasit pragul maxim legal de detinere, scrie Mediafax.
Grupul respectiv este format din Bilteanu, Romenergo si presedintele CA al acestei firme, cetateanul libanez El Lakis Najib, precum si firma Aktra Holding Limited, inregistrata in Cipru, potrivit unui atestat emis luni de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Comisia a stabilit ca cei patru actionari detin cumulat 8,95% din actiunile SIF Banat-Crisana si, intrucat au depasit pragul maxim legal de detinere de 5% din actiuni, le-a limitat drepturile la vot la 5%.

Potrivit unei raportari transmise pe 18 martie de Bursei de Valori Bucuresti, Romenergo, George Bilteanu, El Lakis Najib si firma Industrialexport detin cumulat 4,55% din actiunile SIF Banat-Crisana, fata de 5% cu cateva zile inainte.

Comisia are posibilitatea sa limiteze dreptul de vot pentru actiunile care depasesc pragul maxim legal de detinere la SIF-uri, de 5% din capitalul social.

Tot luni, CNVM a dispus, printr-o ordonanta, ca actionarii respectivi sa isi reduca participatia la 5%, in termen de trei luni.

Dispunerile Comisiei vin cu putin timp inaintea adunarii generale a actionarilor SIF Banat-Crisana in care urmeaza sa fie ales un nou Consiliu de Administratie si sa se stabileasca dividendele pe care societatea de investitii financiare le va distribui din profitul de anul trecut.

AGA este convocata pentru marti, insa cel mai probabil nu va fi intrunit cvorumul necesar de 50% pentru derularea sedintei. In acest caz, sedinta este reprogramata sentru miercuri.

Pentru cele sapte locuri in CA candideaza 12 persoane, printre care se regaseste Bilteanu, Ali H. Lakis (angajat la Bank SBA din Cipru), dar si fostul presedinte CA si director general al SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman.

Totodata, actionarii vor discuta si patru variante privind destinatia profitului inregistrat de SIF Banat-Crisana anul trecut.

Bilteanu a preluat la 1 decembrie functia de presedinte CA si director general al SIF Banat-Crisana de la Ioan Cuzman, care a trecut pe pozitia de vicepresedinte al Consiliului de Administratie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri