Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu (foto), are o intalnire, miercuri dimineata, in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cu cei propusi pentru conducerea ASF, pentru a stabili plafonarea salariilor acestora, iar cei care nu accepta ar urma sa piarda sustinerea USL.
Surse USL au declarat pentru Mediafax ca premierul Victor Ponta, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, si Dan Radu Rusanu, propus pentru functia de presedinte al Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), au avut o discutie pentru plafonarea salariilor celor din conducerea ASF la un nivel maxim echivalent cu cel al functiilor similare din BNR.

La ora transmiterii acestei stiri, membrii propusi pentru conducerea Autoritatii pentru Supraveghere Financiara se intalnesc cu Daniel Chitoiu in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, acestora fiindu-le pus in vedere ca daca nu accepta salarizarea propusa nu vor mai fi sustinuti in plen pentru a face parte din conducerea ASF, spun sursele citate.

Potrivit Legii de functionare a ASF, cei aflati in consiliul de conducere ar urma sa stabileasca in prima sedinta de dupa validarea conducerii nivelul salarial pentru functiile ocupate.

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, decretul de promulgare a Legii pentru aprobarea OUG 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Comisiile de buget-finante si comisiile economice din Senat si Camera Deputatilor i-au validat, marti, in urma audierilor, pe Dan Radu Rusanu pentru functia de presedinte al ASF si pe Daniel Daianu pentru functia de prim-vicepresedinte al acestei institutii. Totodata, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache si Ion Giurescu pentru functiile de vicepresedinti.

Comisiile i-au validat si pe Dorina Mihailescu, Gheorghe Marcu, Gavrila Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mirzac, Marian Sarbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Balta, Doru Frunzulica, Nina Puiu si Gh. Cornel Coca Constantinescu pentru functiile de membri ai Consiliului ASF.
Doina Domnica Parcalabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragos Mihalache, Daniel Stefan Armeanu nu au fost validati de catre comisii.

Votul a fost secret si s-a dat pentru fiecare candidat in parte.

Componenta structurii de conducere a ASF va fi supusa, miercuri, votului plenului comun al Parlamentului.

Guvernul a decis in luna decembrie a anului trecut, prin ordonanta de urgenta, sa desfiinteze autoritatile de supraveghere din domeniul financiar, cu exceptia celor care tin de BNR, astfel ca atributiile si tot personalul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi preluate de catre o noua institutie - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

In nota de fundamentare a actului normativ, Guvernul a motivat caracterul de urgenta invocand disfunctionalitatile constatate, mai ales in ultima perioada, in activitatea desfasurata in sectorul pietei de capital si cel al asigurarilor, care impun adoptarea unor masuri de ordin legislativ pentru asigurarea eficientizarii activitatii de supraveghere sectoriala realizata in afara ariei de competenta a bancii centrale.

La acel moment, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a declarat ca unificarea autoritatilor de supraveghere a pietei financiare nebancare este recomandata de catre Banca Centrala Europeana, mai ales in state in care adancimea acestei piete este mica.

Premierul Victor Ponta anunta tot atunci ca presedintele ASF va fi numit de catre Parlament pe baza experientei in domeniu si tinand cont de opinia BNR.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri