Adi Lupsan, vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si director general adjunct al casei de brokeraj Intercapital Invest, a declarat ca sustine listarile duale (n.r. pe doua burse simultan) ale companiilor de la BVB, insa doar dupa ce au un rulaj suficient la nivel local.

"Romania, in perioada interbelica, era foarte activa pe piata de capital, iar cele mai importante companii erau listate pe 2-3 piete simultan. Sunt un pro listari duale, pentru ca lichiditatea majora se pastreaza intotdeuna pe piata de origine, insa aceste listari nu pot fi facute in orice conditii", a declarat Adrian Lupsan la Forumul Pietei de Capital.

Forumul Pietei de Capital, un eveniment organizat de Wall-Sreet.ro in parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti, Ernst&Young Romania, Sibex, SIF Muntenia, Erste Asset Management, SAI Muntenia Invest, Schoenherr si Asociatii si Sibex.

El a adaugat ca pentru ca o companie sa se poata lista pe mai multe piete in acelasi timp, acestea trebuie sa inregistreze o lichiditate medie zilnica de zeci de milioane de euro.

"De exemplu, cand OMV Petrom va avea un rulaj suficient la Bucuresti, chiar eu voi face lobby pentru listarea pe alte piete", a adaugat Lupsan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri