Fondurile de investitii, fondurile de pensii precum si companiile de asigurari din Romania sunt in cautare de alternative investitionale, precum emisiunile de obligatiuni corporative, activele acestora de circa 11 mld. euro avand in prezent o singura destinatie majora - titlurile emise de statul roman, spune Florin Vasilica, partener Ernst & Young si specialist corporate finance.

Florin Vasilica va fi speaker la Conferinta M&A Outlook de miercuri, 29 martie. Esti antreprenor sau lucrezi intr-o companie interesata de fuziuni si achizitii? Vrei sa afli mai multe despre piata de M&A? Participa la Conferinta M&A Outlook 2013 - Editia a V-a, miercuri, 29 mai. Inscrie-te aici.


“Fondurile de pensii locale acumuleaza circa 800 mil. euro in fiecare an si impreuna cu ceilalti institutionali romani ajung la active anuale de circa 11 mld. euro, care sunt investiti in buna parte in titluri de stat. Ultimul studiu pe care l-am realizat arata ca exista un interes important si pentru emisiunile de obligatiuni, pe langa ofertele de actiuni”, a declarat Florin Vasilica, in cadrul Forumului Pietei de Capital organizat de wall-street.ro.

Potrivit acestuia, institutionalii afirma ca principalul element care conteaza atunci cand iau decizia de a investi intr-o emisiune de obligatiuni este lichiditatea pietei in care se listeaza. De asemenea, majoritatea managerilor care administreaza fondurile romanesti au declarat ca prefera emisiunile de obligatiuni realizate pe Bursa de la Bucuresti, in detrimentul emisiunilor lansate in pietele externe de capital.

In octombrie 2012 a fost incheiata cu succes prima oferta de obligatiuni corporative facuta pe BVB in ultimii sapte ani: GDF Suez Energy Romania (fostul Distrigaz Sud) a reusit sa vanda obligatiuni in valoare de 250 mil. lei (54,6 mil. euro) pe Bursa, ordinele de subscriere depasind oferta initiala.

1. Care este tranzactia anului (2012 + S1 2013) in opinia dumneavoastra?

2. Cine sunt antreprenorii anului implicati intr-o tranzactie?

3. Votati cel mai dinamic investitor din piata de fuziuni si achizitii.

4. Care este, in opinia dumneavoastra, tranzactia anului in banking?





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri