AGA de la Nuclearelectrica convocata pentru stabilirea salariilor sefilor companiei, de pana la 17.500 de euro pe luna, a fost amanata pentru joi deoarece reprezentantii statului nu s-au prezentat la prima convocare, dupa ce premierul Ponta a anuntat plafonarea salariilor in companiile de stat, scrie Mediafax.
Intrunirea actionarilor era programata pentru miercuri si in absenta cvorumului necesar, statul avand controlul asupra a 90% din actiuni, a fost mutata pentru joi. Daca AGA nu se va intruni nici joi, subiectele vor putea fi discutate doar daca va fi convocata o alta sedinta.

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Guvernul va limita salariile directorilor din companii de stat la un nivel reprezentand de sase ori salariul mediu brut in ramura respectiva, iar alte compensatii vor fi acordate doar in baza performantei, facand referire la salariile de lux de la Nuclearelectrica.

Surse din piata au declarat marti ca directorii companiei Nuclearelctrica ar putea castiga pana la 210.000 euro pe an, in timp ce membrii Consiliului de Administratie ar putea incasa 84.000 euro pe an, daca AGA, controlata de stat, aproba propunerea ca directorii executivi sa primeasca indemnizatii lunare de pana la 76.800 lei.

Comitetul de nominalizare si remunerare al companiei a propus ca directorii executivi din Nucleareletrica, inclusiv directorul general, sa primeasca indemnizatii lunare cuprinse intre 62.400 lei (14.200 euro) si 76.800 lei (17.500 euro).

In prezent, directorii executivi castiga lunar 9.228 lei (2.100 euro), iar directorul general incaseaza 14.851 lei (3.400 euro).

In acelasi timp, membrii Consiliului de Administratie ar urma sa incaseze o indemnizatie lunara reprezentand 20% din salariul directorului general (intre 2.840 euro si 3.500 euro), la care se adauga un bonus de performanta propus la 12 indemnizatii lunare. Astfel, castigul anual pentru pozitia de membru al Consilul de Administratie al Nuclearelectrica ar putea ajunge la 84.000 de euro.

Nuclearelectrica are patru directori, respectiv Daniela Lulache (director general), Elena Negulici (director economic), Ionel Bucur (directorul centralei nuclearelectrice din Cernavoda) si Andrei Gheorghe (directorul Fabricii de combustibil nuclear din Pitesti), potrivit datelor companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri