Pietele est-europene "de frontiera", precum Romania, ofera cele mai bune randamente, iar incetinirea cresterii economice de pe pietele mai dezvoltate din regiune, cum ar fi Polonia, a fost cauzata in principal de criza din zona euro, considera Mark Mobius, presedintele executiv al grupului Templeton, relateaza Mediafax.
"Pietele de frontiera, printre care se numara si unele tari precum Romania (...) Toate aceste tari sunt foarte interesante ca piete de frontiera. Si, desigur, Africa, unde va fi multa actiune datorita cresterii", a declarat Mobius la Varsovia, citat de CNBC intr-un articol ilustrat cu o fotografie cu un automobil Dacia 1310 berlina incarcat cu fan, pe o pajiste in Maramures.

Investitorul a afirmat ca cresterea a incetinit pe pietele mai dezvoltate din Europa de Est, precum Polonia, in principal din cauza efectului de contagiune din zona euro.

"In viitor, cred ca toate aceste tari vor reveni foarte frumos. O mare parte din acest sentiment negativ fata de economie si fata de piete a fost rezultatul a ceea ce se petrece in Europa de Vest. Pe masura ce avansam, cred ca sentimentul se va schimba si, nu uitati, aceste tari inca trec printr-un proces destul de amplu de reforma, care inca nu a fost incheiat", comenteaza executivul grupului Templeton, din care face parte si firma care administreaza Fondul Proprietatea.

In continuare, Mobius a aratat ca Rusia reprezinta "o mare oportunitate".

"Rusia este o enigma acum, deoarece activele de acolo sunt relativ ieftine si extrem de tentante. In acelasi timp, vrem sa vedem imbunatatiri in zona guvernantei corporative. Acum, daca se va intampla asta, si cred ca asa va fi, vor fi oportunitati mari in Rusia", a spus investitorul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri