Plenul reunit al Parlamentului se va intruni peste o saptamana pentru a vota noua conducere a Autoritatii pentru Supraveghere Financiara (ASF), au decis, marti, conducerile celor doua Camere.
Vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu (PSD) a aratat ca saptamana viitoare, marti, 18 iunie, la ora 11.00, in sedinta Camerelor reunite ale Parlamentului se va vota noua componenta a conducerii ASF.

"Aceasta decizie face ca noi sa organizam, incepand de astazi pana luni la ora 14.00, depunerea candidaturilor. La ora 16.00, comisiile sesizate in fond vor lua in discutie propunerile care vor veni din partea grupurilor parlamentare pentru componenta institutiei", a spus Dumitrescu.

Potrivit acestuia, avizele vor fi intocmite in seara zilei de luni, urmand ca marti, la ora 11.00, in plenul reunit sa fie supusa votului noua componenta. "De asemenea, liderii grupurilor parlamentare se vor intalni pana la data audierilor pentru a stabili care este componenta in conformitate cu algoritmul reiesit in urma alegerilor", a declarat vicepresedintele Senatului Cristian Dumitrescu, la finalul sedintei Birourilor Permanente reunite.

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiti de Parlament pana la 30 iunie, conform organigramei restranse, luand insa in calcul un prag mai mare al experientei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, aceasta vechime fiind ceruta de catre presedintele Traian Basescu pentru executivi, dar respinsa de Senat.

Membrii Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) au fost validati de catre Parlament la sfarsitul lunii aprilie, dar Guvernul a decis, saptamana trecuta, sa restranga numarul acestora, iar Parlamentul sa se reuneasca din nou pentru a numi membrii Consiliului pana la data de 30 iunie 2013, cand se incheie actuala sesiune.

Ordonanta stabileste ca Autoritatea de Supraveghere Financiara va fi condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care vor face parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.

Guvernul a decis insa in acelasi timp ca membrii Consiliului ASF trebuie selectati exclusiv pe baza unei experiente profesionale in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 10 ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri