Comisiile parlamentare de Buget-Finante si Economice din Senat si din Camera Deputatilor au audiat si avizat, luni, 11 membri ai Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), sase dintre vechii membri primind aviz negativ, scrie Mediafax.
Astfel, plenul comun al Parlamentului, care se va reuni marti, se va pronunta asupra urmatoarei componente a ASF: Dan Radu Rusanu (foto) - presedinte, Daniel Daianu - prim-vicepresedinte, Tudor Daniel George - vicepresedinte, Mircea Ursache - vicepresedinte, Ion Giurescu - vicepresedinte.

Plenul se va pronunta si in legatura cu membrii ASF Marian Sarbu, Biro Albin, Marian Marzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu si Dorina Teodora Mihailescu.

Presedintele, prim-vicepresedintele, vicepresedintii si cei sase membri au fost avizati cu unanimitate de voturi.

Comisiile au dat aviz negativ pentru Nina Puiu - 21 voturi "pentru" si 30 voturi "impotriva"; Kralik Larand-Istvan - 0 voturi "pentru", 47 voturi "impotriva", 4 abtineri; Gheoghe Cornel Coca Constantinescu - 3 voturi "pentru", 47 voturi "impotriva", o abtinere; Alexe Gavrila - 3 voturi "pentru", 47 voturi "impotriva", o abtinere, Iulian Popescu Moscu - 0 voturi "pentru", 50 voturi "impotriva", o abtinere; Silviu Cerna - 1 vot "pentru", 48 voturi "impotriva", 2 abtineri.

Biro Albin, fost membru in CA la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si votat acum de parlamentari pentru ASF, a fost mentionat de catre premierul Victor Ponta, in urma cu doua saptamani, ca fiind pe lista celor trei persoane "cu obrazul gros" care au si incasat deja sume compensatorii de 230.000 euro net.

"O sa impozitam cu 85% salariile compensatorii pe care ei si le-au dat tot lor. Am in fata cifrele, vad ca deja s-au acordat pentru trei fosti membri, cate 230.000 de euro net, pentru Dan Constantinescu, Biro Albin, Daniela Popa. Inteleg ca au facut si altii asemenea cereri si cred ca 15% din aceste sume deja reprezinta prea mult. Ideea ca pui monopol de stat pe un domeniu dupa care te imbogatesti cu obrazul cat mai gros e un lucru care s-a intamplat de multe ori in Romania", a spus atunci Ponta.

Dan Radu Rusanu a precizat, la sfarsitul audierilor, ca ASF va organiza marti, dupa votul din plen, o conferinta de presa.

El a declarat ca cele sase persoane care au primit aviz negativ nu vor primi salarii compensatorii.

"Cei sase care nu mai fac parte din comisie nu vor primi salarii compensatorii. Pe noul Regulament de organizare si functionane nu mai sunt prevazute salariile compensatorii. Chiar daca se aplica Ordonanta, salarii compensatorii nu mai exista", a spus Rusanu.

ASF a fost infiintata prin comasarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Potrivit unei ordonante aprobate recent de Guvern, ASF va fi condusa de catre un Consiliu format din 11 membri (in loc de 17), din care vor face parte in continuare un presedinte, un prim-vicepresedinte si trei vicepresedinti, ca membri executivi, dar cu un numar al membrilor neexecutivi redus la jumatate, de la 12 la 6 persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri