Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a anuntat ca PDL va sesiza Curtea Constitutionala in legatura cu hotararea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, scrie Mediafax.
"Ne-am retras de la acest vot si vom ataca la Curtea Constitutionala tot ce va iesi pe aceasta situatie. Ceea ce s-a intamplat la Autoritatea de Supraveghere Fiscala este exemplul tipic de folosire a legii pentru a impune o clientela politica proprie", a declarat Radulescu.

Reprezentantii PDL sunt nemultumiti de faptul ca, desi ASF este subordonata Parlamentului, pentru conducerea acestei institutii au fost propuse 10 persoane de catre USL si una de catre UDMR, in timp ce PDL nu are niciun reprezentant.

"Si o noutate: sunt printre acesti candidati care vor primi votul astazi, de la USL si de la UDMR, persoane care au beneficiat de salarii compensatorii sau de bonus la sfarsitul mandatului si acum candideaza din nou, ceea ce este total incorect. La sfarsitul unui mandat de 5 ani cu salarii de mii de euro pe luna era necesara si gratificarea persoanei respective cu un bonus de cateva zeci de mii de euro pentru performanta de a fi rezistat pana la sfarsitul mandatului", a adaugat Radulescu.

Plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor voteaza, marti, cei 11 membri ai Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara, in conditiile in care parlamentarii PDL si PPDD s-au retras din sala.

Votul este secret, cu buletine de vot.

Pe buletinele de vot figureaza urmatoarele nume, potrivit Raportului de avizare al Comisiilor de Buget-Finante si Economice din cele doua Camere:

Membri executivi:

Dan Radu Rusanu - presedinte
Daniel Daianu - prim-vicepresedinte
Tudor Daniel George - vicepresedinte
Mircea Ursache - vicepresedinte
Ion Giurescu - vicepresedinte

Membri neexecutivi:

Marian Sarbu
Biro Albin
Marian Marzac
Corneliu Moldoveanu
Gheorghe Marcu
Dorina Teodora Mihailescu


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri