Bursa a urcat nesemnificativ, cu 0,19%, marcand a opta sedinta de crestere, intr-o piata cu volume de tranzactionare in continuare reduse, unde peste 80% din lichiditate au fost realizata pe transferuri cu titlurile Fondului Proprietatea (FP), Erste (EBS), SIF Transilvania (SIF3) si BRD (BRD).
In ultimele opt sedinte indicele general al Bursei de la Bucuresti, BET-C, a crescut cumulat cu 3,42%, insa volumele de tranzactionare au fost reduse in cazul celor mai multe actiuni.

La inchiderea sedintei de luni, tranzactii de peste 50.000 de lei (11.300 euro) erau inregistrate de actiuni emise de numai 14 din cele 79 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

Tranzactiile au cumulat 24,9 milioane lei (5,6 milioane euro), valoare cu 38% sub rulajul sedintei precedente, de 40,1 milioane lei (9 milioane euro). Peste 80% din lichiditatea pietei a fost asigurata de transferuri cu actiunile Fondulului Proprietatea (12,7 milioane lei, din care trei deal-uri de 5,8 milioane lei), BRD (3,1 milioane lei, din care doua deal-uri de 2,3 milioane lei), Erste (3,1 milioane lei) si SIF Transilvania (2,1 milioane lei).

"Piata continua sa aiba o evolutie anemica, semn ca investitorii nu au reusit sa treaca peste reticenta caracteristica din ultimele saptamani. Investitorii prefera sa ramana in asteptare si sa tranzactioneze doar din cand in cand, fiind probabil influentati de evolutia pietelor externe sau poate ca nu sunt convinsi ca piata mai poate creste de la nivelurile actuale. In aceste conditii, vedem evolutii mixte pentru cele mai importante titluri tranzactionate si, de cele mai multe ori, miscari mai ample ale preturilor de la o tranzactie la alta. Nu cred ca putem sa ne asteptam la o situatie diferita in sedintele urmatoare, piata urmand cel mai probabil sa aiba o evolutie asemanatoare cel putin pana ce vor fi anuntate primele rezultate semestriale", a declarat, potrivit Mediafax, Mihai Muresian, directorul de tranzactionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

Titlurile FP au incheiat ziua in scadere nesemnificativa, cu 0,08%, la 0,64 lei, iar actiunile Erste au urmat evolutia de pe piata de la Viena si au avansat cu 1,71%, la 94,9 lei.

La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a fost in crestere cu 0,47%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,25% sub sedinta precedenta.

In acelasi timp, indicele BET-FI, care reflecta evolutia actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), s-a plasat cu 0,36% sub nivelul de vineri.

Indicele extins BET-XT a avansat cu 0,26%, iar indicele extins BET-BK a crescut cu 0,12%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia celor mai lichide 25 de actiuni romanesti, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni de la BVB, inclusiv SIF-urile si FP, dar si actiunile bancii austriece Erste.

Deal-uri au fost realizate si cu actiuni Transgaz (751.000 de lei) si SIF Oltenia (345.000 de lei).

Pe piata Rasdaq, investitorii au transferat actiuni de 574.000 de lei, fata de 85.000 in sedinta precedenta.

La inchiderea pietei principale de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 0,5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri