Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, l-a demis din functie pe Gabriel Plaiasu, la sesizarea premierului Victor Ponta, chiar in ziua in care a fost numit la conducerea OPSPI, anunta Hotnews.ro. Motivul? Aceasta nu poate ocupa o functie publica timp de trei ani fiind declarat incompatibil in aprilie 2013.
Stirea initiala: Companiile energetice administrate de OPSPI au fost transferate la Departamentul Energiei, unde vor fi conduse de Gabriel Dumitrascu, care renunta insa astfel la sefia Oficului, iar restul firmelor din portofoliu vor fi coordonate de catre fostul deputat liberal Gabriel Plaiasu, ca nou sef al OPSPI, potrivit Mediafax.

Departamentul Energiei este condus de social-democratul Constantin Nita, ca ministru-delegat, iar Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) ramane la Ministerul Economiei, condus de liberalul Varujan Vosganian.

"Reorganizarea Ministerului Economiei a fost efectuata in urma cu doua saptamani (...) Eu am fost numit in functia de presedinte al OPSPI prin ordin de ministru in 12 iulie", a declarat Plaiasu, potrivit Mediafax.

El il inlocuieste astfel la conducerea OPSPI pe Gabriel Dumitrascu, acesta din urma alegand sa se ocupe doar de companiile energetice. Dumitrascu a condus OPSPI incepand cu luna decembrie a anului trecut, iar Gabriel Plaiasu a fost pana saptamana trecuta adjunctul acestuia.

Conducerea OPSPI i-a fost atribuita lui Plaiasu prin numire, prin ordin al ministrului Vosganian.

"Ministerul Economiei s-a impartit in trei. OPSPI s-a impartit in doua, jumatate a ramas la mine, jumatate a trecut la Departamentul pentru Energie. Domnul Plaiasu conduce OPSPI, care a ramas la Ministerul Economiei, iar domnul Dumitrascu va conduce OPSPI care a trecut la Departamentul pentru Energie", a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

In calitate de deputat PNL, in vara anului 2011, Plaiasu a fost declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), intrucat ar fi detinut calitatea de asociat in doua firme in timpul exercitarii mandatului de parlamentar, iar o hotarare judecatoreasca i-a interzis acestuia sa mai fie ales in functii publice.

Plaiasu a precizat insa ca aceasta hotarare judecatoreasca ii interzice accesul doar la functii elective.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri