In emisiunea Money Makers realizata de catre Valentin Cismaru la NASUL TV a avut loc o discutie despre trading-ul profesionist cu Mihai Vasiliu, Franchise Owner al Trading Educators Romania.
Discutia s-a purtat pe doua coordonate : experienta personala de trader a lui Mihai Vasiliu si modul in care si-a schimbat cariera, devenind pe rand trader profesionist si “antrenor” de traderi, prin promovarea in Romania a progamului educational destinat traderilor, formulat de catre un trader celebru la nivel global, Joe Ross.

Mihai Vasiliu a inceput sa tranzactioneze la Londra cu 6.000 de dolari, in piata de actiuni la vedere, apoi a migrat catre tranzactionarea in pietele forex si futures, iar in prezent practica un stil de trading care implica utilizarea structurilor de optiuni.

In cadrul emisiunii au fost conturate trei concepte cheie pe care se bazeaza tradingul profesionist: educatie, capital si risc management.
In primul rand atitudinea fata de educatie a unui trader profesionist este diferita de cea comuna, deoarece acesta si-a insusit ideea ca educatia trebuie sa fie continua, a inteles ca nu exista un program educational care sa ofere o solutie magica pentru imbogatirea peste noapte, si ca ceea ce invatam trebuie adaptat propriei personalitatii. Cu alte cuvinte avem de-a face cu educatia ca proces de asimilare a cunoasterii despre metode si tehnici de trading, dar si educatia propriei persoane atat in ceea ce priveste auto-cunoasterea cat si perseverenta in aplicarea cu rigurozitate a celor invatate.

Un trader profesionist nu confunda tradingul cu “jocul la loterie” deoarece el stie ca pentru a castiga cu periodicitate presupune detinerea unui avantaj in raport cu piata.

Urmarind emisiunea veti putea descoperi care sunt cele mai frecvente greseli ale unui trader, de ce trebuie corelat riscul tehnic cu riscul monetar si disponibilitatea psihologica la risc, si veti afla cum sa va monitorizati si evaluati propria activitate de trading utilizand jurnalul de trading si curba valorii contului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri