Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a inceput investigatia in cazul Cristian Sima (foto), potrivit unor informatii din piata. Coincidenta sau nu, investigatia a demarat dupa ce si o parte din “vedetele” pagubite au depus plangeri penale.
In octombrie 2012 brokerul Cristian Sima a plecat din Romania dupa ce a pierdut, potrivit propriilor spuse, 2 milioane euro din portofoliile pe care le administra in numele mai multor clienti. Printre acestia s-au aflat si nume cunoscute precum Catalin Predoiu, Daniel Daianu, Andreea Raicu, Irina Schrotter sau Puiu Popoviciu.


Atat procurorul care se ocupa de dosar cat si avocatii unora dintre fostii clienti ai lui Cristian Sima nu au confirmat, insa nici nu au negat informatia privind startul investigatiei.

“Nu pot sa ma pronunt cu privire sa stadiul anchetei. Pentru moment cred este mai bine sa pastram secretul urmaririi penale”, a declarat Dan Stoicescu, unul dintre avocatii clientilor care au depus plangere impotriva lui Sima.

Cel mai probabil, oficialii Curtii de Apel nu vor sa dezvaluie inceperea oficiala a anchetei pentru a nu-i determina pe cei investigati sa ascunda informatii sau chiar sa paraseasca tara.

Potrivit unor surse din piata, audierea invinuitilor ar fi inceput deja, pe lista aflandu-se o serie de angajati ai firmei de brokeraj WBS, prin intermediul careia Sima obisnuia sa comunice cu investitorii.

“Au fost depuse noi plangeri iar printre acestea se afla si anumite nume grele. Investigatia nu il vizeaza doar pe Sima ci si pe o parte din angajatii WBS Romania”, a declarat sursa citata.

Pana in luna mai 2013, niciuna dintre „vedetele” pagubite de Sima nu au depus plangere penala. Cap de afis era Daniel Daianu, prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), care in ciuda influentei si puterii de care dispunea nu facuse niciun pas care sa duca la accelerarea dosarului Sima.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri