Dafora (DAFR) a semnat un contract pe patru ani cu Chevron pentru servicii de foraj in zona Barlad incepand din aceasta toamna, contractul incluzand saparea de sonde conform programului de explorare al companiei americane, a anuntat luni firma din Medias.
"Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron in zona Barlad pe o durata de 4 ani incepand din aceasta toamna. Contractul include saparea de sonde conform programului de explorare al companiei Chevron. Instalatia de tip F320 (Rig 14) va finaliza in curand lucrarile la un alt proiect in derulare, urmand ca mai apoi sa fie inclusa intr-un program de modernizare pentru aducerea acesteia la parametrii solicitati de client", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de Dafora Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Dafora nu precizeaza valoarea contractului, scrie Mediafax.

Chevron a obtinut, in 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj si explorarea gazelor de sist in trei zone din judetul Vaslui. Chevron mai detine concesiuni si in Dobrogea. Chevron intentioneaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an forarea unui put de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui si va initia studii seismice pentru cele trei perimetre din judetul Constanta.

"Corelarea strategiei de business pe termen lung cu capacitatea companiei de a se adapta la dinamica pietei demonstreaza pozitia de care se bucura Dafora in industria de profil", se mai arata in comunicatul transmis de Dafora.

Dafora executa servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale si ape geotermale, lucrari de probe productie si workover, dar si servicii de mentenanta si transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrarilor de foraj pentru companiile internationale implicate in acest sector pe piata din Romania, potrivit companiei.

Dafora a inregistrat in primul trimestru din acest an pierderi de aproape 3,5 milioane lei, fata de un castig de 660.000 lei in aceeasi perioada din 2012. Veniturile au crescut in perioada analizata cu aproape 37%, la 53,3 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 48%, la 56,8 milioane lei.

Compania a inregistrat anul trecut pierderi de 15,6 milioane lei, de peste 11 ori mai mari fata de nivelul de 1,39 milioane lei consemnat in 2011.

Dafora este controlata de omul de afaceri Gheorghe Calburean, care detine aproape 50% din actiuni. In actionariatul companiei se mai regaste firma Foraj Sonde Craiova, controlata de oamenii de afaceri Marius si Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova detine 13,67% din titlurile Dafora.

Actiunile Dafora au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere cu 0,38%, la pretul de 0,0261 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 26,1 milioane lei (5,9 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri