Veniturile SIF Oltenia (SIF5) au crescut de 2,2 ori in primul semestru din acest an, la 189,92 milioane lei (43,2 milioane euro), insa cheltuielile au inregistrat o dinamica mai accentuata, fiind de 2,9 ori mai mari, de 84,26 milioane lei, ca urmare a majorarii costurilor cu investitiile cedate.
In aceeasi perioada din 2012, firma a avut venituri totale de 86,66 milioane lei si cheltuieli de 28,68 milioane lei, scrie Mediafax.

Cheltuielile cu investitiile financiare cedate (diferenta negativa dintre valoarea contabila a titlurilor sau costul de achizitie si pretul lor vanzare) au crescut de 3,4 ori, la 77,57 milioane lei, in timp ce veniturile din investitiile financiare cedate au fost de trei ori mai mari, de 152,28 milioane lei.

SIF Oltenia (SIF5) s-a clasat pe locul secund in top-ul SIF-urilor dupa profitabilitate in primele sase luni, cu un castig de 90,5 milioane lei, cu 66,9% mai mare fata de profitul din aceeasi perioada din 2012.

Activul net al societatii, singura SIF care nu a schimbat actiunile pe care le detinea la BCR cu titluri Erste, a scazut usor in iunie, cu 0,67%, la 1,452 miliarde lei. Comparativ cu finalul anului trecut, activul net a urcat cu 1,35%, de la 1,432 miliarde lei.

SIF Oltenia a realizat in primul semestru investitii totale de 171,47 milioane lei, printre titlurile vizate fiind Transelectrica, OMV Petrom, Electromagnetica, Biofarm, Transgaz, Fondul Prorpeitatea, Prodplast Imobiliare, Antibiotice, Prodpalst, Argus si Comcereal Tulcea.

Cea mai mare pondere, de 46,18%, din total active o ocupa sectorul de Finante, banci si asigurari, fiind urmat de sectorul Resurse petrol si servicii anexe, cu o pondere de 18,52%.

Pe de alta parte, participatiile detinute la BRD, OMV Petrom si Banca Transilvania, unele dinre cele mai lichide titluri de la BVB, reprezinta 35,65% din activul net al societatii.

Actiunile SIF Oltenia se tranzactionau in sesiunea bursiera de marti la un pret de 1,469 lei pe unitate, cu 0,34% mai sus fata de referinta de luni. La aceasta cotatie, capitalizarea SIF este de 852,26 milioane lei (193,2 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri