Bruno Iksil, traderul care a pierdut 6 mld. dolari din conturile J.P. Morgan Chase & Co. in 2012, are sanse mari sa scape de inchisoare potrivit unor surse citate de catre MarketWtach.com.
Inainte de a face tranzactiile dezastruoase de acum un an, Iksil, cunoscut in piata ca „Balena londoneza” datorita sumelor imense de bani pe care le avea in administrare, ocupa functia de Chief Investment Officer al biroului JPMorgan din Londra.

Traderul a facut pariuri imense in piata derivatelor care au cauzat pierderi financiare si de imagine bancii americane.

In ultimul an, Departamentul de Justitie al SUA precum si Autoritatea de supraveghere a burselor americane (SEC) au incercat sa afle daca traderii responsabili pentru aceste tranzactii au subevaluat intentionat pozitiile pentru a ascunde severitatea unor eventuale pierderi pentru JP Morgan.

Chiar daca anchetele sunt inca in desfasurare, Iksil nu mai este tinta investigatiei, spun surse apropiate celor doua institutii.

In prezent nu este clar de ce atat Departamentul de Justitie cat si SEC si-au pierdut interesul pentru „Balena londoneza”. De mentionat insa ca Iksil a cooperat cu cele doua institutii precum si cu JP Morgan, care a desfasurat o ancheta interna proprie.

Intr-o convorbire inregistrata, Bruno Iksil a numit pozitiile deschise in piata derivatelor „din ce in ce mai monstruoase”. Chiar daca s-a aflat in mijlocul tranzactiilor dezastruoase, se pare ca fostul oficial JP Morgan a incercat sa avertizeze alti reprezentanti ai companiei despre riscurile foarte mari.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri