Bursa a crescut cu 0,31%, intr-o piata actiunile Fondului Proprietatea (FP) au atins un nou maxim istoric in ultima ora de tranzactionare si s-au apropiat de pragul psihologic de 0,7 lei, evolutia determinandu-i pe investitori sa fie mult mai activi la tranzactionare decat in precedentele cinci ore.
Piata a deschis ziua in crestere cu 0,3%, revenind pe verde dupa scaderea usoara inregistrata vineri. Totusi, dupa primele doua ore de tranzactionare, majoritatea actiunilor importante au inceput sa scada, ducand pe rosu indicii bursieri, piata de la Bucuresti urmand linia burselor vest-europene. Chiar in ultimele minute, o parte dintre indici au revenit usor pe verde.

"Se pare ca piata locala s-a corelat cu pietele externe si s-a molipsit de la evolutia acestora, prilej cu care investitorii au avut posibilitatea de a marca o parte din profiturile inregistrate in sedintele precedente", a declarat, potrivit Mediafax, directorul de operatiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci.

Astfel, la inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a fost in crestere cu 0,2%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 0,42% sub nivelul de vineri.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a incheiat ziua in stagnare. Actiunile celor cinci SIF-uri au coborat cu 0,43% - 1,44%, in timp ce titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 2,21%.

Dupa ce vineri au scazut usor, actiunile Fondului Proprietatea (FP) s-au intors inca din primele minute spre maximul istoric atins de mai multe ori joi si vineri. Cu putin inaintea orei 16:00, pretul actiunilor a depasit recordul de 0,691 lei si a urcat pana la un nou maxim istoric, de 0,697 lei.
La finalul sedintei, titlurile Fondului Proprietatea erau cotate la 0,695 lei, pret cu 2,21% peste sedinta anterioara si, totodata cu 0,58% peste precedentul record.

"Pretul actiunilor emise de Fondul Proprietatea a inregistrat o evolutie stabila, semn ca investitorii au capatat si mai multa incredere in emitent si viitoarea sa evolutie economica. Si programul de rascumparare a propriilor actiuni contribuie la o evolutie pozitiva a pretului actiunilor", a afirmat brokerul.

Actiunile Fondului Proprietatea au ramas cele mai lichide din piata, cu tranzactii de 11,2 milioane lei, suma din care peste 7 milioane lei reprezinta operatiunile realizate in ultima ora de transfer.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri