Compania Rompetrol Rafinare (RRC), parte a grupului Rompetrol, a raportat pentru primul semestru pierderi de 78,43 milioane dolari, cu 40% mai mici fata de nivelul de 131,83 milioane dolari inregistrat in aceeasi perioada a anului 2012, in timp ce cifra de afaceri a scazut cu 13%, la 1,96 miliarde dolari, scrie Mediafax.
Cifra de afaceri a companiei a fost in primele sase luni ale anului trecut de 2,26 miliarde dolari.

Rrezultatele sunt neauditate si consolidate, iar raportarea a fost realizata conform Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare si ale subsidiarelor Rompetrol Petrochemical, Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

Pe partea de rafinare, compania a raportat afaceri de 1,71 miliarde dolari, cu 18% sub nivelul de 2,08 miliarde dolari atins in intervalul similar din 2012, ca urmare a scaderii cotatiilor internationale ale produselor petroliere si opririi planificate a activitatii de productie a rafinariei Petromidia, in perioada martie-aprilie, potrivit unui comunmicat al grupului Rompetrol.

Pierderile aferente sectorului de rafinare au scazut in intervalul analizat cu 37%, de la 112,9 milioane dolari la 71,2 milioane dolari.

Vanzarile de carburanti de pe piata interna si cea externa au totalizat 1,2 milioane tone, dintr-un total de 1,6 milioane tone procesate.

Rafinaria Petromidia reprezinta peste 40% din capacitatea de rafinare a Romaniei. Compania kazaha de stat KazMunayGas, proprietarul grupului Rompetrol, a investit in rafinarie 1,3 miliarde de dolari in perioada 2007-2012, potrivit comunicatului.

Cifra de afaceri consemnata de Rompetrol Rafinare in zona distributiei de carburanti a scazut in intervalul cu 5% in primul semestru, de la 1,22 miliarde dolari la 1,17 miliarde dolari.

Rompetrol Rafinare a reusit sa obtina in primul semestru un profit net de 324.136 de dolari pe partea de distributie a carburantilor, de la pierderi de 22,89 milioane de dolari in primele sase luni ale anului precedent, chiar daca volumele vandute au scazut cu 4% in retail si cu 2% in zona en-gros.

Segmentul de distributie a carburantilor cuprinde rezultatele subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

O scadere mai accentuata a fost inregistrata in sectorul petrochimiei, unde afacerile au coborat cu 22%, de la 132 milioane dolari la 103,16 milioane dolari. Totodata, pierderile inregistrate pe acest segment de business s-au redus de la 11,4 milioane dolari la 7,1 milioane dolari.

Segmentul de distributie a carburantilor cuprinde rezultatele subsidiarelor Rom Oil, Rompetrol Downstream, Rompetrol Quality Control, Rompetrol Logistics si Rompetrol Gas.

KazMunayGas a preluat grupul Rompetrol in 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri