Aurul a reprezentat una dintre cele mai proaste investitii in trimestrul al doilea, iar miliardarul american John Paulson (foto) a simtit acest lucru pe propria piele. Desi acesta si-a redus la jumatate detinerile in metalul pretios, Paulson a pierdut in total 736 mil. dolari, scrie Forbes.
Cea mai mare pierdere a miliardarului, de 360 mil. dolari, a fost cauzata de pozitiile pe care le detinea in ETF-ul SPDR Gold Trust.

Aurul inregistreaza cea mai slaba evolutie din ultimul deceniu, dupa cresterile constante din anii anteriori. In 2013, pretul metalului pretios s-a prabusit, mai ales in luna aprilie cand cotatia unciei a pierdut 200 de dolari in doar cateva zile.

Paulson si un alt miliardar american, David Einhorn, ar fi pierdut 640 mil. dolari in acea luna daca nu si-ar fi redus detinerile in T2. De la inceputul anului aurul a scazut cu 20%.

Administratorii fondurilor de hedging americane sunt obligati de Comisia de Supraveghere a Pietelor (SEC) sa isi publice pozitiile long la sfarsitul fiecarui trimestru.


Sursa foto: Benzinga.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri