Aurul a inregistrat o crestere foarte puternica in timpul sedintei de joi, cand cotatia metalului a urcat cu 30 de dolari in doar 25 de minute si a propulsat uncia la 1.350 dolari pentru prima data din luna iunie. Miscarea ii face pe unii dintre analistii de pe Wall Street sa anunte deja revenirea.
MacNeil Curry, seful departamentului de analiza tehnica al Bank of America Merrill Lynch, a declarat, pentru CNBC, ca exista potential pentru continuarea cresterilor, estimand chiar un nivel de 1.410 dolari/uncie, pana la 1.450 dolari/uncie in viitor.

Trendul negativ a durat prea mult


Analistii adesea sustin urmarea trendului, insa Curry spune ca aurul a scazut prea mult si prea repede in acest an.

„Daca ne uitam la ce s-a intamplat la jumatatea lui iunie, vom vedea ca trendul era prea extins. Scaderile s-au intins pe o perioada prea mare; trendul a fost fortat ca o banda elastica iar acum vedem cum aceasta revine la pozitia initiala”.

Evolutia celorlalte metale pretioase confirma revenirea aurului


Daca aurul are motive de crestere, celelalte metale pretioase vor urma aceasta tendinta, crede analistul. In sedinta de joi, argintul a crescut cu 6%, platina cu 1,5%, iar paladiul cu 3%.

„Evolutia metalelor pretioase incepe sa confirme tendinta aurului. Daca ne uitam la argint, la platina si la paladiu vedem inceputuri de raliu. Aceste evolutii indica faptul ca ce vedem in cazul aurului nu sunt doar niste cresteri de moment”

Presiunea la vanzare a scazut dupa ce gigantii din piata si-au redus pozitiile


Trei dintre cele mai mari fonduri de hedging si-au redus drastic pozitiile pe aur in trimestrul al treilea. Este vorba de fondurile controlate de John Paulson, Daniel Loeb si George Soros.

„Dupa ce acesti jucatori majori si-au redus pozitiile, presiunea la vanzare s-a diminuat deoarece am scapat, cel putin pentru moment, de acele ordine masive care au prabusit piata in prima parte a anului”, mentioneaza analistul Bank of America.

Curry adauga faptul ca cei trei factori mentionati anteriori indica in mod clar un trend pozitiv in piata aurului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri